76

Re: VMA-I µ

Ahoj,
opravdu netuším. Soustředím se teď spíš na VMA-I EVO a pak VMA-V. Pak se budu rozhodovat co dál. Koncem roku očekávám velký nával objednávek VMA-II jakmile přijdou střeďáci, takže je to zasekané.
Pokud chceš ultimátní stojanovky, tak doporučuju VMA-III.

77

Re: VMA-I µ

Dávám jenom zprávu, že jsem zvažoval třípásmové reprosoustavy o polovičním objemu jak VMA-II S, ale byly by příliš drahé. Takže budu realizovat tohle dvoupásmo VMA-I a z menších levnější repro to bude ode mě všechno.

78

Re: VMA-I µ

Mensi dvoupasmove budky, ktere i neco zabasuji, jsou myslim docela oblibene smile Jsem zvedavy na vysledek. Menice zustavaji stejne, tj. SB17+DX25 ?

79

Re: VMA-I µ

Měniče stejné - nic lepšího není za ty peníze a vlastně ani za moc více peněz.

80

Re: VMA-I µ

Martine,
neuvazoval si nad novymi SB17? Cenove jsou na tom +- stejne a na zahranicnich forech si je docela pochvaluji.

http://www.sbacoustics.com/index.php/pr … 17nac35-8/

81

Re: VMA-I µ

Neuvažoval, je to velká hliníková membrána a ta do dvoupásma nesmí. I když ji mají hodně dobře zatlumenou prachovkou a prolisy, tak stejně by to mělo studený zvuk. Určitě to má nějaké vrcholy zkreslení  vyšších harmonických v hlavním pásmu. Někomu se takový zvuk líbí a ještě tomu přidá použitím páskového výškáče, ale mě se to opravdu nelíbí. A to říkám jako člověk, který kdysi dávno začínal na notoricky známých dvoupásmech Seas L18 + 27TBFC/G. Velká hliníková membrána na středech není dobrý nápad.
Navíc má SB17NAC těžkou membránu, takže nižší citlivost a pak se hodí akorát do velké ozvučnice (30 litrů) na nízké ladění (33 Hz) a kvůli tomu má pak nízkou zatížitelnost 97,4 dB. Zatímco SB17NRXC lze použít v 20 litrech na 42 Hz se zatížitelností 101,6 dB. A to je sakra rozdíl.
U VMA-III je možné použít hliníkový střeďák, protože má velmi malý rozměr a je velmi dobře zatlumen - chová se jak větší kalotový výškáč skoro... Už jsem ho taky provozoval jako širokopásmo k PC a dalo se.

82

Re: VMA-I µ

A prečo nie polypropylén z rovnakej rady a v rovnakej veľkosti?

83

Re: VMA-I µ

Polypropylenová MFC verze je sice o fous lepší na středech, ale horší zase s citlivostí. Já si navíc papírovou SB17 upravím, aby se eliminoval ten problémek na středech. Ona úpravu potřebuje i MFC verze a pak už by citlivost byla malá. Polypropylen je na tom také špatně v Evropě s dostupností, Intertechnik je například nemá v nabídce. Jinde je polypropylen dražší...
Papírovou SB17 navíc použiju ještě i v jiném projektu. Mám to opravdu rozmyšlené smile.

84

Re: VMA-I µ

Video s vizualizací http://uloz.to/x8H4sj87/vma-i-avi

90° zadní svislé hrany nebo 45° zkosené zadní hrany stejně jako na VMA-I SL?

85

Re: VMA-I µ

Mě se víc líbí 90°.

86

Re: VMA-I µ

mě víc zkosené

87

Re: VMA-I µ

Já jsem celkem na vážkách, líbí se mi obojí. To zkosení v reálu bude dělat bednu méně velikou, což je plus a navíc se zkosení drží v celé řadě reprobeden.

88

Re: VMA-I µ

Jsem pro 90°.
Btw, doslo ke zmene vyskace? Podle videa to vypada na BC25 a ne DX25.

89

Re: VMA-I µ

Ano, došlo ke změně výškáče. Vzhledem k tomu, že do konce měsíce bude hotov VMA-I SL CENTER, kde je rovněž stejný výškáč, tak jsem se rozhodl zachovat stejný výškáč i pro ukázané VMA-I µ , aby bylo kino kompletně s jedním výškáčem. On má totiž každý výškáč svůj zvukový charakter (materiál membrány, typ zkreslení, směrovost), který ve zvuku zůstane i po odladění výhybky.
Vifa DX25 je sice v něčem lepší, ale v něčem je také horší a s BC25 jsem udělal moc dobrou zkušenost. Prošlo mi rukama cca 260 kusů, všechny jsem pároval, takže jsem u nich měřil impedanci. Konzistence kusů mezi sebou z jedné krabice i v čase je dobrá.
U DX25 může být v určitých ohledech konzistence kusů mezi sebou v čase horší kvůli tomu, že je příruba výškáče odmontovatelná a dost záleží na tom, jak se usadí. Setiny milimetru zde rozhodují. Verzí stejného výškáče, bylo za tu dobu několik, nyní jsou i v podstatě dva výrobci stejného výškáče a takový bordel nemám rád - nerad bych aby se stalo, že daný typ třeba přestanou vyrábět. Upřednostňuji také menší vzdálenost výškáče a středobasu, vzhledem k menšímu průměru příruby u Vify BC25, kterou hodlám použít. U mě začala vítězit Vifa BC25, ale DX25 tu stále mám, testoval jsem ji rovněž. Nicméně DX25 půjde do bazaru.

90

Re: VMA-I µ

Dobrý den,
mohu se zeptat, jestli je tento projekt ještě živý?

Děkuji.

91

Re: VMA-I µ

Dobrý den,
dlouho to spalo, ale živé to je. Tento týden se chystám to o volných chvílých konečně změřit a postavit. Ozvučnice už mám delší dobu hotové.

92

Re: VMA-I µ

Mám změřenou a navrženou výhybku. Motají mi teď cívky, tak snad příští týden budou k poslechu. Skladme mám ozvučnice americký ořech a černá dýha :-).

http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1_mikro/m/1.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1_mikro/m/2.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1_mikro/m/3.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1_mikro/m/4.jpg

93

Re: VMA-I µ

Ahojte pocul uz niekto hrat VMA-I µ? Zaujimalo by ma ako na nich znie piano a ci by boli boli vhodne do miestnosti cca 14m2. Hudbu uz niekolko rokov pocuvam na sluchatkach Beyerdynamic DT880 ktore mi po zvukovej stranke najviac sadli aj ked su trosku menej detailne a nieco malo mi tam chyba na stredoch ale sa mi zdali naj zo sluchatok ktore som skusal. Takze hladam bedne ktore hraju relaxovejsie a basov maju tak akurat.

Check
Prave som si pozeral hlavnu stranku a VMA-I EVO µ som tam nenasiel. tongue A tak ma zaujima ci ich mas v plane postavit a ak hej sa mozes trosku rozpisat a zakoncit to pribliznou cenou.

Dakujem

94

Re: VMA-I µ

Ahoj,
VMA-I µ jsou hotové: http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1_mikro.php

VMA-I EVO µ neplánuji :-)

Repro jsou dost podařené a mají pohodový zvuk, klidně si je přijeď poslechnout.

95

Re: VMA-I µ

Na web jsem přidal druhý prodaný pár VMA-I µ. Tento týden zadávám výrobu ozvučnic truhlářovi na další objednané páry reprobeden. Máte-li zájem, tak teď je vhodná doba se ozvat, doručení slibuji do Vánoc.

96

Re: VMA-I µ

Uživatelská minirecenze na reprobedny VMA-I mikro.
Hraje se přes zesilovač Cambridge Audio CXA60 (interní DAC Wolfson), kabeláž AudioQuest FLX SLIP 14/4. Jako zdroj hudby slouží standardní výběr od rocku, popu, house, R&B přes metal až po soudntracky a vážnou hudbu. Žádné audiofilské soubory :-).


Vzhled a zpracování

Za mě je vzhled v pořádku, to je vždycky osobní preference každého. Bedna samotná je vyrobená velmi kvalitně, uvnitř bude i dobře zatlumená, protože při poslechu absolutně vůbec nehučí ani nerezonuje. Seriozní práce na výbornou.


To nejdůležitější - zvuk

Průběh je vyrovnaný v celé šíři, každý jednotlivý nástroj má svůj prostor, definici, rozlišení je dobré, lokalizace v prostoru výborná.

Hlas je hlas, srozumitelný, nikam nezapadá ani nevyčnívá, s dobrou tonalitou a opravdovostí. Velmi dobré.

Bicí dokážete pocítit, dokonce rozlišíte jednotlivé bubny a údery. Činely znějí opravdu kovově s dobrým rozlišením, žádné šustění nebo skřípání se nekoná :-D. Vůbec bicí tyhle bedny milují.
Dynamika je skvělá a drží i při větší hlasitosti. Tohle se povedlo na výbornou.
A basy? Žádný strach, basuje to jak blázen :-). Pro kvalitní vyrovnanou reprodukci to basuje parádně. Nejde to sice úplně od podlahy, ale je to přesný nehučící bas

Asi největší překvapení se dostaví u přehrávání soundtracků. Bedny dokáží zahrát ohromující dynamický rozsah s energií velkých beden. Má to prostor, sílu, definici, krásnou čitelnost. Tohle budete milovat


Celkové hodnocení

Konečně někdo udělal regálovky, které hrajou jako velké bedny, abych kvůli tomu nemusel stěhovat půlku bytu, aby se mi tam ty sloupy vešly :-D. Těmhle bednám je jedno, co na nich přehráváte. Vždycky dostanete krásný čistý plný zvuk.

A ještě si dovolím podpořit větu Martina Vitvara o těhle bednách – opravdu to HRAJE JAK PRASE :-D.

Naposledy upravil: markar (2017-11-11 11:12:27)

97

Re: VMA-I µ

Zdravim,
vim, ze technicke parametry si mohu dohledat a ze nejen pro to muj dotaz asi hloupy, ale preci jen cisla jsou jedna vec a realita druha. Ale preci jen se chci zeptat, pred tim, nez bych si reproduktory prisel nekdy poslechnout. Zatim se rozhoduji jen dle referenci. Predpokladam, ze timto https://zesilovace.heureka.cz/marantz-pm6006 tyto repra asi neutahnu ze? Nemyslim tim, ze by to vubec nehralo, ale ze projev bude v rozumnych hlastitostech plnohodnotny.
Omlouvam se za hloupy dotaz a diky za odpoved.

98

Re: VMA-I µ

Ale utáhneš, ony ty bedny nejsou o nic více žravé než jakákoliv jiná dvoupásma stejné velikosti. Jenom ty moje hrají basy a nekecám s citlivostí a udávám skutečnou.
Kolik wattů je věc zvyknu, potřeby a použití. mezi 50 a 100W jsou jenom 3dB, což není moc, ale málo zase také ne.
Za mě zesilovače do místnosti 16m2 a menší naprosto v pohodě.