Téma: HQQF zesilovače
Jaká je možnost testování reproduktorových soustav VMA na HQQF zesilovačích?
Diskusní fórum zastřešující výrobky VMAudio, SPaudio a CustomWorks
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jaká je možnost testování reproduktorových soustav VMA na HQQF zesilovačích?
Pro mě za mě klidně, pokud budu znát kompletní specifikaci zesilovače včetně toho jak byl měřen, testován a jaké ochrany obsahuje. Akorát se teď soustředím na rozdělané projekty a na další hraní si mi nyní nezbývá čas. Takové testování zesilovače vyžaduje alespoň 3 hodiny soustředěného poslechu s přestávkami na oddych. Kdyby se mělo porovnávat více zesilovačů, tak to chce ještě násobně více času. Takže u mě jedině až v létě, až budu mít trochu klid.
Taky mi víc vyhovuje prázdninový čas, navíc bude dost času na organizaci. Určitě by byly takové testy oboustranně přínosné, obzvláště poté co někdo v minulosti psal, že VMA na HQQF nehrají. Je načase v tom udělat jasno.
Máme tady léto.
Ochrany jsou popsány zde http://www.federmann.cz/index.php/nf-te … hrany.html
SS složka je vypínána do cca 3V, jako jediný ji u každého kusu měřím, viz naměřené charakteristiky. Dnes jsou již používány novější ochrany, se stejným zapojením a principem, jen doplněné o řadu dalších funkcí.
AKEL - Česká Třebová 2014
14.10 2013
Na hifisraz AKEL spojený s přednáškami pana RNDr. Sýkory na téma prostorová akustika a měření jsme dovezli dvě kompletní sestavy komponent. Ledasco se porovnalo a zjistilo. Poslechové prostory vykazovaly akustické podmínky velice dobré.
Trochu nepovedené datum 14.10.2013, jinak akce vcelku pěkná, HQQF se při prezentaci téměř vytratilo, přesto se zcela neztratilo:
Pavel Dudek s řadou dalších při velmi pozorném poslechu HQQF na nejnovějších soustavách "prototyp čtyřpásmových reprosoustav VMA-I XL"
Naposledy upravil: Federmann (2015-02-02 08:43:02)
Vidím spíš údiv ve tvářích posluchačů, že měl Martin Vitvar tu odvahu, pustit ten křáp, na svých bednách.
Kupodivu to bedny přežily...
Vidím spíš údiv ve tvářích posluchačů, že měl Martin Vitvar tu odvahu, pustit ten křáp, na svých bednách.
Kupodivu to bedny přežily...
Na Valašsku mají pěkné přísloví: "Pane Bože proč jsi dal dušu do Barana?"
Výsledek testu http://hifi-voice.com/testy-a-recenze/z … 5-507w-10p
To není žádný test. Recenzent je spřízněn s autorem a ještě si to sám pojmenoval. K smíchu nebo spíš k pláči. Ani čísla uvedená nesedí. Grafy z měření ostudné.
O uvedené přízni mi není nic známo, ani k jednomu z recenzentů, jak je v textu uvedeno měření je pouze ilustrační, ale zdejší zášť se jeví jako skutečná.
Cituji Jiřího Petráka, který je spoluautorem recenze: "Úvodem bych měl čestně přiznat, že typové označení zesilovače Federmann HQQF-10P-90 jak je zde uvedeno, je částečně mé vlastní."
Takže nestranost recenzenta nikde.
Dále se tam plete rozkmit +-90V a napájecí napětí +-90V, což znamená úplně něco jiného. Udané zkreslení je menší než 0,01%, přesto na grafu měření je naměřeno 0,015%. Dále autoři udávají 500VA napájecí transformátor a 1000W/4 Ohm výstupní výkon. To je další lež, nebo chcete-li nepravda. Jiří Ovčáček by určitě řekl, že jde o pouhý omyl, i tento pacient je ale schopen se alespoň formálně omluvit a uznat svoji chybu, což vy ani autoři recenze schopni nejste. Budete věšet bulíky na nos a tvrdit, že z 500W trafa vytáhnete 1000W.
Nesymetrické zákmity na grafech obdélníku jsou taky ukázková prasárna nekorektního chování zesilovače. O čistotě spektra se nedá vůbec hovořit, zkresluje to jak tranzistorák z 80 tých let.
Nakonec i autoři po všeljakém pocitovém popisování uvádějí, že 100 tisíc je za tento zesilovač hodně. Jinými slovi, že se vyplatí koupit jinde.
Dále s tímto zesilovačem a s vámi ztrácet čas nebudu. Mějte se hezky a věnujte se raději něčemu jinému.
Jinými slovi,
zášť se již NEjeví jako skutečná, ale je skutečná, cokoliv dál vysvětlovat zde opravdu nemá smysl, krásný den a klidné spaní.
O čistotě spektra se nedá vůbec hovořit, zkresluje to jak tranzistorák z 80 tých let.
9kHz+10kHz se špatnou zvukovkou
IMD 0,00067%
DFD2 0,00017%
DFD3 0,00019%
Naposledy upravil: Federmann (2016-11-04 15:26:55)
Our website crazy games online and we classify our multiplayer games free online into the 11 most preferred classifications: driving, capturing, clicker, and.io. We started as a driving game internet site and have collected around 1000 of the best driving games. These multiplayer games best include car games, bike games, monster trucks games, and any other two-player games you can consider. Later our shooting games have taken off.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.