Zdravím všetkých,
pred týždňom mi Martin Vitvar doviezol hotové VMA-II, tak sa s Vami podelím o pár dojmov. Hneď na začiatku chcem povedať, že som v živote nepísal žiadnu recenziu ani hodnotenie, neviem odborne opísať zvuk atd, takže toto je pohľad obyčajného poslucháča, ktorý miluje hudbu.
Hrám cez Harman Kardon HK 970 + cd Harman Kardon HD 970, izba 17 m2, predtým Tannoy Mercury M3, teraz tieto VMA-II.
Panelákový byt, špeciálne neupravovaný, relatívne dosť nábytku.
Po týždni intenzívneho posluchu možem povedať len jedno, že to hra úžasne. Preferujem tvrdšiu hudbu. Manowar, Gamma Ray, AC/DC - je tam neuveriteľný drajv, hrá to naozaj od spodku a v hudbe je to napatie, čo mi predtým tak chýbalo. Moji obľubenci - Blind Guardian - konečne sa viem orientovať v tej záplave zvukov a už tuším, o čo tým chlapíkom ide Na metalové nahrávky to má nádherný priestor, nástroje idú pekne rozpoznať. Basov to má podľa mňa dosť, skúšal som hrať so zapnutými korekciami na basoch, ale po chvílu som prepol na direct on - skrátka basov to má presne toľko koľko má mať.
Albumy od Pink Floyd, Dire Straits, Simon and Garfunkel, tak to už je naozaj nádhera, čistota, priestor a vyváženosť akú som doteraz nepoznal. Zvyknem intenzívne počúvať na jeden záťah tak 3-4 albumy a posluch ma vôbec neunavoval.
K ich vzhľadu - sú krásne. Vybral som si dýhu červený dub - trochu som sa toho obával, ale keď som ich uvidel naživo, ohromilo ma to . (v dobrom zmysle slova )
K veciam okolo obchodu - od prvej objednávky až po osobné doručenie Martinom bezproblémová komunikácia, ochota z jeho strany, korektný a profesionálny prístup. Nemá čo viac dodať, je to milý chlapík
Tak to je asi tak všetko, prajem pekný deň.
P.S. Teraz práve počúvam výber Lenka Filipová 1982 - 1992 od SUPRAPHON - no to je neuveriteľné, táto Lenka, ako krásne jej to spieva a hrá.