26

Re: VMA-II µ : dvoupásmo Tang-Band W5-704D, Vifa BC25SC06-04

Mrkni se na příspěvěk george85: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p … 0#p9397220
Výsledkem jeho porovnání s Wharfedaly je, že už george85 dávno hraje doma na VMA-II 3p. Zvuk repráků je dost často o tom, co není vidět a to je správně udělaná výhybka.

Kombinace měničů ARN226+ARV104 v bednách není moc dobrá, i když je to velmi slavná konstrukce reprosoustav Monolog. AKG 701 znám jak hrají, slyšel jsem je, nejsou špatný, ale trošku mi u nich chybí basy a jsou mírně agresivní. Třeba Sennheiser HD800 mají lepší basy než 701 a zvládají vyšší hlasitost, ale na výškách trochu kecají.

No za mě ti můžu VMA-II doporučit.

27

rozhodujem sa medzi Wharfedale Diamond 10.2 a WMA II 2p aby to zahralo aj basy čo by Ste mi odporúčili?
Na stĺpy nemám financie a ani miesto
a nebude vadiť keby som tieto WMA II 2p poháňal nejakým AVR cenou okolo 400€? napr Onkyo 515,616

Naposledy upravil: mao7 (2013-10-17 13:29:40)

28

mao7 mi psal, tak ještě doplním nějaké info co jsem pochytil, snad to nebude vadit. Mao7 chce AVR protože z toho chce postupně poskládat sestavu 5.0, obývák tuším 18m2, má představu použít přední VMA II 2p jako hlavní front, časem centr a zadky také VMA II 2p. Neuměl jsem odpovědět jestli mu ty 2p jako hlavní pár při sestavě 5.0 budou dostačující i bez použití SW, proto jsem ho odkázal ať zkusí přímo tebe, možná už to tak někdo zkoušel... Když jsme to testovali tenkrát u tebe na mém AVR, byl jsem zaměřený na sloupy VMA II, nejsem si ani jistý jestli jsme s AVR zkoušeli samotné 2p, tuším že ne.

Naposledy upravil: george85 (2013-10-18 16:11:35)

29

mao7: V krmení receiverem není problém. VMA-II zahrají i basy a dost slušně a dost nahlas, ale kopák zahrají lépe větší bedny - sloupovky.

george85: Vím o tom. Na tvém receiveru jsme 2p nezkoušeli. Vybíral jsi sloupy a tím to bylo dané.

Všeobecně si myslím, že se většinou poslouchá více než půl času normální stereo hudbu a tu menší půlku se kouká na filmy. Kino je super, ale více si člověk užije hudbu se sloupovou reprosoustavou. Takže s omezeným rozpočtem bych volil spíše stereo zesilovač + sloupy. Akorát se to blbě kupuje postupně, to chápu.

30

chcem sa ešte spýtať či robíte ešte prvú modifikáciu s tou páčkou-prepínačom v bassreflexe na prepínanie basov či chcem viac alebo menej? a ak ano je to v cene alebo 9220cz aj s poštovným a balným, a či  sa to ešte pripláca

31

Ten přepínač je běžně součástí stavebnice za standardní cenu. Cena stavebnice je 8240 Kč, balné skříní 540 Kč, poštovné reprobeden 440Kč, poštovné součástek 250 Kč.

32

Checku,

planujes upravu ozvucnice a vyhybky po vzoru vmaII 3p i u 2p?

33

Nene, u dvoupásem jsem dlouhodobě spokojen a nevím ani co bych změnil k lepšímu. Na žádné zlepšení pro dvoupásma jsem během času nepřišel.

34

Zdravím,

před pár dny jsem sestavil dvoupásma VMA-II MIKRO a zde jsou moje první poznatky:
Bedýnky hrají moc hezky, velice živě, prostorově. Basy zvládají na svůj objem taky velmi dobře a důrazně, i při vyšších hlasitostech. Luxusní je projev ve středech, které ani při hlasitém poslechu nejsou uřvané a agresivní. Jedním slovem - paráda.
Dlouho jsem vybíral mezi spoustou DIY projektů 2 pásmových "budek", nakonec zvítězila ekonomická varianta VMA-II MIKRO. A dobře jsem udělal. Poměr cena/výkon asi bezkonkurenční.

35

Dobrý den všem, kteří mají rádi kvalitní zvuk.

Dneska jsem navštívil pana Pernikáře v Brně a měl jsem možnost poslechnout reprobedny VMA II micro, VMIIS a VMAISL.

Začali jsme regálovkama VMII micro, ve zvuku nic nechybělo, krásný detailní relaxační zvuk, opravdu mě velmi překvapili, určitě odvedou výbornou práci jako hlavní bedny pro stereo poslech.

Poté jsme přešli na sloupové VMII S, přibylo trošku basu, a tím i ubylo výšek, ale jen nepatrně, pořad se jednalo o vyrovnáný přednes, kde nic nechybělo, bylo spousta dozvuků a detailů. Krása

No a nakonec jsme připojili VMA I SL - toto je pro mě ideální stereo poslech, kde není potřeba již další investice do subwooferu. Bas šel ještě níž, výšky stále brilantní, středy perfektní. Opravdový zážitek.

Tak, a teď babo raď, do čeho jít smile

Jinak jsme pouštěli CD Monkey Bussiness - Happiness Of Postmodern Age 2013, zdroj pc, dac HTR Music Streamer II+, předzesilovač a koncák vlastní výroba. Kabely podle mě obyčejné. Nic extra.

Design, nádherný, zvuk bez chyby, pochvala pro českého výrobce, jen tak dál.

V.

http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/lide/vpernik_poslechovkam.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/lide/vpernik_poslechovka2m.jpg

36

Děkuji, každé recenze si vážím, i kdyby v ní třeba byli nějaké výtky. Proto se ostatní nebojte psát svoje dojmy, pocity či postřehy.

Jenom upozorňuji, že má-li dojít k dodání reprosoustav do Vánoc 2014 a nejedná-li se o ozvučnice, které mám zrovna skladem, tak je potřeba objednat do konce příštího týdne, kdy začíná další výroba ozvučnic. Začátkem prosince pak budu tuto várku ozvučnic a hotových reprosoustav rozvážet do Brna i na Slovensko za velice příznivé ceny dopravy.

Další výroba bude probíhat v prosinci a přes svátky, ale už s předáním v lednu 2015.

edit: Doplnil jsem do předchozího příspěvku foto, které mi zaslav Václav P.

37

Také přeji všem dobrý den,
Včera jsem také navštívil pana Pernikáře v Brně a poslouchal jsem VMA-II micro, VMII-S a VMA-I SL.
První na řadu přišli VM-II micro a převážně se pouštěla akustická hudba a tyto Bendy jsou pro ni jak dělané, ale dokáži zahrát vše. Jen je třeba dobrého dynamického zesilovače jakým byl Hypa 17.
Poté se přešlo na VM-II S a pro můj preferenci hudby jako jsou GunsNRoses Led Zeppelin, Pink Floyd, Hendrix apod. to bylo dělané. Když hudba přitlačila, tak repra byly dynamičtější.
A nakonec tu byly VMA I SL - vynikajicí zážitek. Dokázali zahrát úplně vše. Někdy se možná k takovým repro dopracuji.

Tak, a teď taky babo raď:). Původně jsem chtěl jít do micro, ale teď přemýšlím víc nad S. Je to rozdíl 15 000. No musím se nějak rozhodnout:). Jinak u mě se bude hrát na Hypa 10 + časem třeba Hypa 300SE a ještě víc časem DAC, ale ten bude bůhví kdy:).

U pana Perníkáře se hrálo vše možné, zdroj pc, Customworks DAC, předzesilovač Hypa 1 a koncový zesilovac Hypa 17.

Tímto chci poděkovat za vynikající návštěvu u pana Perníkáře a pochválit veřejně pana  Vitvara za skvělá repra. Zvuk nádherný čistý, živý, prostorný u všech beden. Občas jsem si myslel, že to nehrají bedny, ale televize uprostřed:).

Petr

PS: Pane Kinšte jak jste se rozhodl?:)

38

Nyní to budou 2 měsíce, co mi Martin přivezl 2p VMA-II mikro stavebnici. Kompletní sestavení mi zabralo 3 večery. Před návštěvou u Martina v květnu (před půl rokem) jsem tušil, že to co mě čeká, překoná všechny dosavadní zážitky. Už to nebude „jó dobrý basy“ a různé zkoušení repra od Tesly a případně jiných západních značek. Při téměř 2 hodinovém poslechu jsem slyšel VMA-I EVO, VMA-I SL a VMA-II S. Konečně jsem zjistil, co to znamená, když je repro správně sfázované, výhybka sestavená, měniče vybrané a ozvučnice navržená. Na relativně malý prostor se vykreslil obrovský objem zvukových dat. Jako kdyby nehrály bedny, ale zvuk byl v místnosti. Bylo to jako živé. Všechny typy VMáček hrály výborně. Estetické zpracování taktéž skvělé. Jako jediné jsem neslyšela právě mikra, které jsem si ale o 4 měsíce později od Martina koupil. Dal jsem na svou intuici a vsadil jsem na ně.

Opět jsou perfektně sfázované. Lokalizace v prostoru je dokonalá. Výšky netahají za uši ani při vyšších hlasitostech. Obecně bych charakter beden hodnotil jako neutrální – zahrají vše velmi dobře a hlavně přesně. Co se týče spodních frekvencí, tak hodně záleží na místnosti a umístění v ní. Při správném umístění dokáží zahrát i opravdu nečekaně nízké kmitočty.

Přibližně měsíc mi trvalo se přenastavit na nové bedny. Byla to razantní změna. Asi jako když bych fotil celé roky rozostřené fotky a najednou bych dal nový objektiv. Obohatil se i rituál celého poslechu. Hudbu jsem měl spíše jako kulisu, nyní se při poslechu velmi často uvelebím do příjemné polohy, zavřu oči a užívám si nahrávku či celé album. To se mi dříve nestávalo. Až budou k dispozici větší prostory, rád bych si pořídil VMA-I SL či EVO. Celkově hodnotím projekt VMA jako neslýchaně úspěšný a děkuji tímto Martinovi za odvedenou práci.

Marek

39

Zdravím,

jelikož už mi nestačil sluchátkový poslech (Senn. HD 595 a uDAC2), a chtěl jsem přejít na repro, tak bylo na čase se porozhlédnout po něčem jiném. Tak jsem začal číst české hifi fora, a opravdu moc lidí odkazovalo na Martinova VMA. Už jen ta myšlenka, koupit si repro od českého výrobce mi byla sympatická.

Kvůli nemocenské a úrazu zad jsem musel koupit hifi sestavu „naslepo“. Zrovna dvakrát se mi do toho bez poslechu nechtělo, ale po diskuzi s pár lidmi a pročtení si všeho o projektu VMA jsem tušil, že nešlápnu vedle. Je to +- 3 týdny co mi „ptačí budky“ dorazily. 

A musím říct, že jsem velmi spokojen. smile Hudba a filmy dostaly nový rozměr. Na nějaké „hifi“ výrazy mě neužije, protože se stejně v tom nevyznám. Prostě sednu do sedačky, zavřu oči a užívám si hudbu, hudebníci jako by byli u mě v pokoji. Co se týče filmů, když jsem se známým koukal na nějaký scifi film a přistávala vesmírná loď, tak nás skoro odfouklo ze sedačky (né hlasitostí, ale razancí, silou toho úžasného zvuku), oba dva jsme koukali s otevřenou pusou. smile

Celá sestava je Objective Dac (ODAC), Marantz PM 17 a VMA-II µ. Převážně poslouchám neofolk, vážnou hudbu, metal a starší rock.

Jsem prostě spokojený, tímto mu děkuju a přeju Martinovi mnoho úspěchů. smile

40

Přeji pěkný den. V současné době vlastním repro Shan SV-04 a už vážně uvažuji o změně repro. Obývák mám relativně větší, ale katastrofálně zatlumený. Takže basy zde lehce duní a tím se ztrácí nižšíí středy a slévají vyšší basy. Celkově to prostě není ono. Docela mě zaujaly VMA II 2p. Chtěl bych se  zeptat Martina, zda bych si tímto polepšíl. Také by mě zajímalo, zda je dobré  VMA 2p třeba doplnit VMA II subwoofrem. Díky moc za odpověď.  :)

Naposledy upravil: BikeRR (2015-01-31 14:04:48)

41

Myslím, že Shany SV-04 nebudou špatné sloupy a pokud je největším problém dunění, tak je na místě zatlumit místnost. Je teda pravda, že jsem měl zkušenost s dvoupásmovými Shany Menhir Gasur a ty za moc nestály. Po mnou provedeném kompletním přeměření a vývoji nové výhybky byly už docela dobré.
Každopádně bych doporučoval zůstat u třípásmové konstrukce a upgradovat na VMA-II S nebo VMA-I SL. Je to lepší řešení než dvoupásma + subwoofer.

42

Zdravím.

Včera mi dorazily od pana Vitvara nové bedýnky VMA micro. Jsem z nich nadšený. Potvrdilo se přesně to, co jsem četl na různých diskuzních fórech. Nejdříve jsem asi dva měsíce studoval na internetu diskuzní fóra a došel k závěru, že s těmihle "budkami" neudělám chybu. Následovala objednávka, zaplacení zálohy a samotná výroba. I přes to, že jsem tyhle repra nikdy neslyšel, jsem to risknul a dobře jsem udělal. Jediné co mi na nich vadí je to, že nejdou až tak nízko, jak bych si při poslechu představoval. Ale vzhledem k tomu, že středobasy měří 5,5 palce je to i tak více, než dobré. Zbytek celého pásma je ale naprosto perfektní. Najednou je slyšet v hudbě více detailů, výšky cinkají, naopak sykavky nejsou nijak rušivé... Včera jsem je poslouchal cca 7 hodin v kuse a culil jsem se u toho jak malé děcko před vánočním stromečkem. Na první poslech můžou připadat třeba trošku nevýrazně (žádný bum cink), ale při delším poslechu je to výhoda, protože neunavují uši. Do budoucna bych rád vlastnil ještě centr, sloupy a sw dvojkové řady, ale to už je dost otázka peněz. "Naštěstí" teď na sloupy nemám místo, jinak bych je chtěl nejradši hned. Budu si na ně muset počkat až do nového baráku big_smile

43

Zdravím,
je možnost si poslechnou VMA µ někde v Brně? Sloupy mám možnost slyšet u známého, ale vzhledem k velikosti pokoje bych rád měl srovnání s µ.

44

Ahoj všem,

rozhodl jsem se postavit bedýnky pro dceru a nakonec se přidal i jeden zájemce ze strany "hifikamarádů". Koupil jsem tedy od Martina vše pro výrobu jeho nejmenších reprosoustav, tedy kromě ozvučnic, které si umím nechat udělat sám a navíc i povrchová úprava v obou případech byla velmi individuální....pastelově modrá a hluboká černá , obojí ve vysokém lesku.
  Předevčírem jsem je dokončil a rád bych se s Váma podělil a fotografie, které zatím neumím přiložit smile a tak prosím Martina, aby je sem vložil, má je na mailu.
Co se týče zvuku soustav, byl jsem velmi příjemně překvapený, jak velký zvuk dovedou mikra vytvořit, oceňuji jejich široké poslechové pole, ale zejména vyváženost v celém pásmu. Zejména středy jsou vynikající a jde slyšet, že TangBand byl zvolen velmi dobře. Zvukové podání těchto soustav je pro mě opravdovým překvapením, ani jsem netušil, že za tak málo peněz a z tak malých ozvučnic se může vynořit tak velký a plastický zvuk.
  Zároveň chci Martinovi poděkovat ze jeho velmi dobrý přístup, zejména při řešení drobné komplikace s vyhybkou.
Také oceňuji Martinovo jednání při odesílání zásilky stavebnice...rychlé a nic nechybělo.
  Takže díky za spoluprácí....a všem hezké svátky.

edit admin přidány fotky:
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/modra/m/1.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/modra/m/2.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/modra/m/3.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/modra/m/4.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/cerna/m/1.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/cerna/m/2.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/cerna/m/3.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/cerna/m/4.jpg http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/dvoupasma/cerna/m/5.jpg

Naposledy upravil: Lubin (2015-12-18 16:53:01)

45

Jena napsal:

Zdravím,
je možnost si poslechnou VMA µ někde v Brně? Sloupy mám možnost slyšet u známého, ale vzhledem k velikosti pokoje bych rád měl srovnání s µ.

Po novém roce se můžeš zastavit. Jsem z Rousínova.  Místnost cca.40m2.  Pocitově chybí jen spodky pod 40Hz.
776364907

Naposledy upravil: Lubin (2015-12-23 13:49:43)