Téma: VMA-II REV : úprava původních dvojek na basák Peerless SLS 8"
Protože mě DJ Rix požádal o nový basák, tak jsem dal dohromady novou výhybku využívající z velké části původní součástky. Nový basák měří na průměr 213 mm a nezapouští se, původní Dexon IRB 20 měří 209 mm se zapuštěním 4,5mm. Takže jsem Rixovi vyfrézoval kolečko z překližky, které původní zapuštění opět zaplnilo.
Nový basák Peerless SLS 8" jde podstatně hlouběji, je posunuto ladění bassreflexu (BR se doplní o mezikroužek, pokud ho nemáte, tak pošlu spolu s ostatním zdarma). Citlivost je oproti VMA-II S asi o 0,5dB nižší, protože se použila k basáku původní cívka s vyšším Rdc (ušetří se tím 1000 Kč). Basák jde jednak níže, ale dává i přesnější basy. Kdo jste slyšel VMA-I, kde je větší 10" bratříček, tak se podání VMA-II REV velmi podstatně přiblížilo jedničkám. Zlepšílo se i podání středů a výšek (drobná úprava ve výhybce). Více k tomu snad napíše DJ Rix sám a brzo pár dalších zájemců, kteří mě o nové basáky uhánějí.
Takto upraveným reprosoustavám bych říkal VMA-II REV (jako revize původních repro)
Cena basáků Peerless SLS 8" 4700 Kč/pár (mám jich skladem nyní velké množství)
vyfrézovaná kolečka 500 Kč/pár
+ pošta 150 Kč nebo osobní vyzvednutí zdarma
nové schéma výhybky je zdarma
Zájemci prosím pište na mail: info@vmaudio.cz
Nové součástky výhybky bych byl rád, kdybyste si nejlépe pořídili v Prodancu sami, ale můžu je taky posílat já, je jich jenom pár. 8 nových rezistorů, 4 kodenzátory navíc. Dále se 4 cívky se upraví z původních odmotáním (nutný měřák indukčnosti). Všechno jsou to počty pro dva páry.
Do tohoto vlákna prosím soustřeďujte svoje dotazy, připomínky a zkušenosti s úpravou VMA-II na nový basák Peerless SLS 8".