76

Re: VMA-II třípásmo: Dexon IRB20, Tang-Band W5-704D, Vifa BC25SC06-04

Mne skor islo o dostupnost na Slovensku- kedze dexon to flaka, tak neostava nic, len zhanat nahradu a basreflex z cz sa predrazi postovnym. Ten BR je fi 70, co je OK, akurat sa obavam, ze bude by mohol byt kratky

77

Jak vysoko dáváte vstupní terminály? Mně osobně by se to nejvíc líbilo někde dole (v té nejnižší komoře) ale nevím jestli to tam budu schopen přes ty dvě příčky namontovat. Máte někdo fotku bedny zezadu?

78

Mám terminály 12cm od spoda, přiděláno bez problémů.

Na bassreflexy jsem volal, samozřejmě nemají, i když píšou skladem - ano. Prostě jsme v čechách.

79

ano, to je jako když jsem kdysi sháněl mobila, taky všichni slibovali a po 2týdnech čekání jsem prostě kapituloval,objednal ho jinde,tam taky 2týdny čekal a nic a pak jsem ho jel koupit do Prahy. Není to i trestné takhle lhát lidem a pak je vodit na vařené nudli?

80

BR budu dál řešit příští týden.

Kdyby nepsali na webu, že mají BR skladem, tak ni neřeknu, ale takhle... To se pak blbě dodržují rychlá dodání, když se člověk může spolehnout akorát na vlastní sklad. Díky bohu ne všechny firmy jsou takové.

Pánové, registruji zájem o další várku ozvučnic VMA-II. Pokud máte někdo zájem, tak neváhejte a ozvěte se sem na fórum, nebo ke mě do mailu.

81

Zdravím vespolek,
na stránky jsem narazil teprve celkem nedávno a začínám se rozkoukávat. Proto moje otázka je, jestli budou i v budoucnu  další várky VMAII? Musím nejprve řešit umístění a vhodnou velikost bedýnek a vůbec celou sestavu. Můj vývoj ustrnul v dávné minulosti zesilovač Transiwatt TW40 a bedýnky stavěné doma podle RS20 (no nevím jestli to někomu ještě něco říká .....), gramec NC420(ten v současnosti čeká na opravu, nevím jestli by ho někdo byl schopný opravit).

82

Ahoj,
bedny jsou a budou dostupné neustále. Protože zatím nemám finance držet moc věcí skladem, tak nákup některých položek řeším formou hromadných objednávek. Měniče a výhybky už budu mít ale co nevidět skladem permanentně. Ozvučnice jsou všechny dělané na zakázku - podle zákazníkem vybrané dýhy. Časem možná budou i ozvučnice s  některou oblíbenou dýhou skladem. Je možné dodat i ozvučnice v klavírním laku samozřejmě za nezanedbatelně vyšší cenu.

83

Pánové, příští týden zadávám do výroby truhlářovi VMA-II, kdo se chcete přidat tak se urychleně ozvěte!

84

Zdravim, utorok sa mi podarilo dostat k checkovi na posluchovy testik jeho vma II. Musim uznat, ze su to velmi sympaticke bednicky, zvukovo velmi vyrovnane a ciste cele spektrum od hlbokych basov az po cinkave vyski, skratka pohodovy posluch roznych hudobnych zanrov. Tiez som si zaobstaral cievky s jadrom pre basak, tazke uz cakam len na tie nestastne basreflexy z dexonu - podla mailu, ktory mi pisali z pobocky na Slovensku by mali byt buduci tyzden... no cert vie.
Martin, inak tie cievky a kondiky som na letisku prepasoval v pohodke, takze bomba s nekonala smile

85

Měniče jsou skladem, bassreflexy (ne Dexon) objednány ze skladových zásob prodejce.

86

Martin, nakoniec ktore BR si objednal ?

87

Až je budu mít v ruce, tak ti řeknu, co ve skutečnosti přišlo.

88

Do pátku si je u mě možné poslechnout VMA-II se zesilovačem DPA-223 JFET, předzesilovačem Hypa a převodníkem HSDAC.

89

Zrevidoval jsem kapánek ceny VMA-II 3p, snad už tak delší dobu zůstanou.
Nový, vhodný bassreflex jsem sehnal, mají ho skladem v těchto obchodech:
http://www.prohifi.cz/bassreflexove-nat … omp-ar-65v
http://www.ahifi.cz/azaudiocomp-ar65v.html
http://www.audioland.cz/az-audiocomp/ba … ar65v.html
Mimochodem, někdo mi minutý týden psal, že snad má pár kousků BR na Dexon přijít. Ptal jsem se jich a popřeli to. Pokud máte dotazy na Dexon, pište jim na centrální e-maily!

Teď jsem dozpodpovídal emaily. Pokud jsem na někoho zapoměl, tak se prosím znovu připomeňte.

90

Uz som sa tiez vykaslal na dexon, 4 mesiace cakat na objednavku kvoli BR je huste. Rozmyslam co pouzijem, Martin, myslis ze by to slo s tym prvym BR priemeru fi 70, ktory som linkol v prispevku #73, ono to vyzera v podstate rovnako, ako to tvoje, az na priemer a pochybnu dlzku... snad by to dodatocne slo rozumne predlzit PVC trubkou. Ked som bol u teba na navsteve spominal si ze by sa taky BR musel zapustit, u tychto natrubkov sa s tym rata?
Uz aby to bolo vsetko doma, nech sa mozem posunut so stavbou mojich dvojiciek dalej smile

91

Na ten BR z příspěvku #73 jsem koukal, vypadá identicky s tím, co mi přišel. Ona je ta fotka pekelně zakomprimovaná, takže třeba některé lemy jsou vidět pouze z profilu...
Mimochodem průměr má ve skutečnosti 62mm. Obchody a výrobci se často snaží zadávat něco jako střední průměr BR, pak je z toho kočkopes. Zapuštění se bude muset provádět, alespoň dokud se nepochlapí v Dexonu.

Moje rada - objednej ho ať už hraješ smile. Na týden jsem někomu půjčoval bedny a to bylo peklo nemít na čem poslouchat.

92

Martin, na bedniach sa pracuje, mam vyfrezovane a vyrezane otvory na menice, viazne to vsak v tom natrubku, nechcem rezat otvor, pokym neviem co donho, tak povrchovka atd. Mne sa aj praveze pacil ten 70mm natrubok tym, ze je vacsi, no to zapustenie, ach jo... uvidi sa

93

Mám dva Br nátrubky 70 mm momentálně nevyužité. Z ozvučnic, která byly u Martina na měření.
Jestli to někomu na nich vázne tak se můžeme domluvit.
V.

94

Beru! Pojedeš ke mě příští týden?

95

Na 99% přijedu v pátek!
V.

96

Zdravim, mal z vas niekto problem s tym basakom IRB20??? lebo vcera ked som skusobne poskladal jednu bednu a pustil, tak zistil som ze basak vydava cudne pazvuky, akoby cosi bolo pri cievke a drelo to... alebo len ja mam take stastie ? budem to reklamovat. Basreflexy uz mam doma, objednal som ich z tej slovenskej stranke, maju vnutorny priemer az 74, ale vojdu sa tam nadlzku, uz ich mam zapustene v bedniach. Inak prvy dojem narychlo s mojo posluchu vma II - velmi prijemne smile

Naposledy upravil: Frisko (2011-04-10 17:31:17)

97

Máš kvalitně zapájenou výhybku a kabel k repráku připájený - nikoliv na fastonech? Studeňáky v podobě špatných konektorů a nekvalitního pájeného spoje mohou způsobovat podobné praskání a šustění jako špatně vystředěná cívka.
Zkusil bych dotyčný basák připojit mimo ozvučnici přímo na zesík a třeba sinusový genetáror 40Hz - bude stačit malý výkon, basy neuslyšíš (akustický zkrat), ale neměl by jsi slyšet žádné škrábání.
Každopádně za 20ks IRB20, co mi prošly rukama, se mi nic takového nestalo, dalších 20 je na cestě ke mě. Asi jsi měl holt smůlu. Reklamuj to u prodejce, určitě proběhne vyřízení bez problémů.
Ode mě odcházejí měniče zkontrolované.

98

Studenak urcite nehrozi, mam to vsetko podstivo predimenzovane pripajkovane, na tom som si dal zalezat. Ked som obidve basaky skusal zatlacat rukou, isli hladko, no pri pripojeni a miernom rozohrati - maximalne pol cm vyvhylky zacal vydavat tie zvuky, myslel som ze je to narazajuci flexibilny kablik o membranu- nebol.  Po tomto rozohrati to uz citit aj pri pohybe membrany rukou, akoby tam bola nejaka spinka v medzere, citit akoby rapkala o zaviti cievky, zajtra tam zavolam a dohodnem reklamaciu.

99

ahoj Martine,  měl bych dotaz jestli nemáš změřenou přesnou délku toho nového basreflexu AR65, pro naladění na těch 37Hz, příp upřesnit jakým způsobem se to dá zjistit z impedance? A ještě to tlumící rouno má být zastrčené do otvorů v přepážkách, nebo musí zůstat volné?

100

Tak ako vase projekty ?? nejak to nezije. Ja pridavam narychlo fotku  svojich dvojiciek- aby sa Martin nehneval zretusoval som hodnotu cievku vo vyhybke ktora z bedne vykukuje. Este si musim pockat na basak z reklamacky a hrajem. Inak tiez by ma este dost zaujmalo, ako to je vlastne tym tlmenim, nejak sa mi to este na tej impedancke nepaci na 100%, tlmim molitanomon...
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/lide/frisko_mini.jpg