Re: VMA-II třípásmo: Dexon IRB20, Tang-Band W5-704D, Vifa BC25SC06-04
Nero máš pravdu, VMA2 s nežlutým basákem to
nějak není ono :-). Ale aspoň je možnost pražského výběru:-D.
Diskusní fórum zastřešující výrobky VMAudio, SPaudio a CustomWorks
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nero máš pravdu, VMA2 s nežlutým basákem to
nějak není ono :-). Ale aspoň je možnost pražského výběru:-D.
Chlapci,od včerejška poslouchám!!
Musím říct,že mě zvuk naporvé dost zaskočil. Zdálo se mi jako by bylo málo basů,hodně středů a výšek. Po nějaké době poslouchání si člověk uvědomí že to takhle je vážně dobře,že to tak má být.
Hodně mě překvapila čistota zvuku,hlasy znějí perfektně,struny úžasně,sykavky čistě,nakonec je i těch basů až až,na začátku jsem je přidal a po nějaké době poslechu zase ubíral.:)
Musím Martinovi poděkovat za perfektně provedený projekt za slušné peníze, díky kterému jsou i u mě doma konečně bedny které nejsou tím nejslabším článkem.
BTW: U Óčka jsem to věděl už se starejma,ale teď s pořádnýma bedniskama si člověk uvědomí jak hnusnej zvuk to leze z těch hudebních televizí.:(
celkově je problém sehnat kvalitně udělanej nosič a Bohužel dobrý bedny to ihned bonznou
hodně se na ten zvuk těším :-)
obávám se prvního dojmu, neb vlastně z prvního dojmu nebyl nadšen nikdo, co si tak všímám, všem se nadšení dostavilo asi tak po týdnu intenzivního poslechu, ale důležitý je konečný pocit. Mám rád pevný basový základ těch nejnižších frekvencí (čili žádné hučení, ale když má přijít nízký kmitočet, tak chci slyšet pořádné "dupnutí"), nicméně pokud by se požadovaný efekt nedostavil, od čeho jsou equalizéry, že :-)
Je to tak. Opravdu je ten první dojem zavádějící. Také jsem se ho bál,že budu zklamán po vynaložení takových finančních prostředků. Ono je to hlavně tím,že člověk je třeba jako já zvyklý spoustu let na nějaký zvuk a teď přijde tak obrovská změna.
Chce to taky vydržet,ne k tomu sednout jak já hned po celodenním lopocení s bednama,ale odpočinout si a až pak poslouchat.
Jinak první co mě zarazilo byla výrazně menší citlivost VMAček oproti mým předchozím bednám,ale narozdíl od nich si VMAčka nechají pěkně naložit a zvuk se neslévá ani při vysokých hlasitostech.
Na závěr ještě jedno: Včera jsme s ženou shlédli na VMAčkách film Unstoppable a musím říct,že jsem pravděpodobně definitivně zavrhnul variantu že bych postavil časem i Sub,VMA ho totiž s klidem zastoupí.:) Zvuk byl jedním slovem prostě SUPER.
Oni totiž VMA-II nemají basy vtíravé jako komerce, která sice tucá (hrb od BR jako prase), ale hloubku to nemá, o dynamice nemluvě. Úroveň basů je u mých beden imho nastavena správně, testoval jsem to v různých místnostech až 32m2 a pro specifikovaný rozsah cca 16-20 m2 je to nastaveno přesně, i v mých 32m2 to basuje, k mému překvapení, dost dobře. Zkuste si basy 30-100Hz projet genetárorem. Na 37Hz uslyšíte jak zabere bassreflex a výše to pokračuje víceméně konstantní intenzitou. Tedy ona konstantní nebude - akustika pokoje si to rozhází - ale podle generátoru to chce také doladit umístění. Někdy i 10cm změny polohy udělá velkou změnu na basech.
Momentálně mám u truhláře objednané celé kino, v srpnu snad bude hrát a tak přemýšlím, že bych udělal i sub, ať je to s celou parádou. Tedy na hudbu ani stereokino není sub potřeba, ale v LFE kanálu Dolby Digital jsou obsaženy někdy dost brutální NF/infra efekty. Asi udělám něco cenově dostupnějšího s 12", tak do 15 000 Kč.
jsem opravdu zvědav..
v prvé řadě se těším na tu dýhu s experimentálním vysokým leskem a v druhé řadě samozřejmě na ten zvuk - místnost mám lehce nad 16 m2, proto jsem rád, že to není přehnaně málo..
Když jsem měl nějak spatlané Beymy, basy byly hrozné - 30Hz jsem na EQ dal naplno, 60 a 120Hz zase málo, abych to trošku redukoval, no stejně bedny hrozně hučely (zvláště při nightwishích to bylo neposlouchatelné). Abych vyzkoušel svůj nový HK AVR635 a udělal kalibraci (momentálně, abych měl aspoň něco, hraji na starých teslách jako surround a centeru Jamo - děs, ale lepší, než drátem do oka), půjčil jsem si na 2 dny od známého sloupy Mission - má je už cca. 15 let a zvuk opravdu není špatný - od VMA II čekám více, ale basy byly tak akorát - kmitočty nad 100Hz byly trošku tlumenější, ale kolem 40Hz - 50Hz měly opravdu razanci, proto, poslouchá-li někdo například sbor ERA, splnily mé očekávání a v těch skutečně nízkých kmitočtech si dokázaly pořádně "dupnout".. Dle rozsahu by to však VMA II měly zvládnout o to lépe, tak uvidíme..
já testuju bedny na Scorpions, to je pro prvotní obrázek plně dostačující. na mizerných bednách jsou škorpíci neposlouchatelný a na pořádných bednách je to hymna za hymnou. u Martina mě každá bedna ihned nadchla,nebylo potřeba si na nic zvykat a ani nic hledat,vše tam bylo hned a přesně tam kde mělo. pokud by u VMA2 měl někdo trabl,bude jinde než v bedně jak ji Martin navrhl! možná by nebylo od věci nechat si od něj zpracovat rozmístění beden v tom daném pokoji kde budou hrát a hlavně, chce to pořádnej zesik co má zásobu!!!
s tím musím souhlasit, Scorpions jsou hodně nároční a mé staré, nevyladěné Beymy je vůbec nezvládaly..
Nejhorší je, když máš nevyladěnou bednu a redukuješ to přes EQ - protože co interpret, to jiné potřeby a vždy byl ten zvuk na.....
Naposledy upravil: DenyKr (2011-07-06 21:40:46)
používám postarší zesik marantz s 5ti pásmovým ekvádorem a na 95% muziky hraju direkt. reguluju pouze mizerné záznamy a to většinou tak že ubírám basy aby neprasknul dům :-)
Su tieto bedne vhodne na posluch aj tvrdsich metalovych zanrov?
Áno, jeden z majitelů hotových VMA-II přímo ode mě, poslouchá převážně tvrdší hudbu - metal. Moje bedny jsou známé tím, že zvládnou všechno - jsou nastaveny naprosto neutrálně.
Kým mi prídu ostatné veci rád by som sa opýtal akú hrúku dyhy ste používali na bedne.
Štandart mi ponúkajú hrúbku 0.6 a výber asi z 20 druhov. Ako ste na tom ostatný.
Naposledy upravil: robelles (2011-07-20 13:17:59)
0,6-0,8 já ti ani nevím, prostě standartní skoro milimetr. Co se týče zpracování, tak mnohem víc záleží, na druhu stromu a kvalitě dýhy. Některé druhy bývají prořídlé - prolézá lepidlo, některé mají ohnuté konce - velká ztráta materiálu, některé jsou celé vnitřně zvlněné a praskají. Tyto problémy se ponejvíce týkají exotických dýh, americké+evropské dřeviny bývají v pohodě.
A ešte jedna konštrukčná otázka ohladom tlmenia. Rád by som použil ako náhradu tlmenia ,ktoré odporúčaš tento material
http://www.bsacoustic.sk/konstrukcny-ma … ercia-300/
Dúfam že s tým nič nepokazím.
Ta vata je na prt, je moc řídká, musí se sltačovat cca na třetinu objemu, což se časo dělá špatně. Až si zakoupíš dokumentaci, tak budeš mít info jaké tlumení do beden patří a kde ho koupit.
nevymejšlet vymyšlený,trvalo mi to 25let ale přišel jsem na to :-)
Ahoj,
nedá mi to se nezeptat - v jaké fázi jsou skelety? Tuším, že už by měly být hotovy? Kdybys měl nějaké fotky, nezlobil bych se :-)
Problém je se střeďáky. 21.4 jsem na ně zaplatil objednávku, ale stále nejsou skladem. Nejdřív byl termín 6.8 pak 20.8 a včera mi napsali 21.9 .Dokud mi nepřijdou střeďáci, tak nemůžu dokončit bedny, nechci riskovat, že nová várka bude mít o 0,3mm větší koš... Jsou snad někde na cestě z Taiwanu. Bohužel víc pro to udělat nemůžu. Nikde v Evropě nejsou skladem, z USA stojí šílené peníze pošta + DPH + clo.
Psal jsem si s výrobcem, nová várka 1000ks W5-704 byla odeslána a je někde na moři. Bohužel lodí to z číny trvá 6-8 týdnů a dlouho trvá i vykládka zboží z lodi.
Mě to taky štve, mám jich přes třicet objednaných, utopené peníze a nemůžu se nikam hnout .
21.9., no, to je už opravdu dlouhá doba.. Vím, že za to nemůžeš, je lepší mít jistotu, než udělat zmetky, na druhou stranu jsem vážně doufal v to, že do září bych je měl mít doma... Čili řekněme, že ten termín zase neposunou.. Poté dokončení skeletů bude ještě aspoň na 3 týdny.. Čili asi bude reálný odhad někdy na listopad..? V tu dobu jsem plánoval možná už objednat i efekty a center, což tedy asi také tedy poté budu muset odložit, aby se to nekrylo a nedělalo zmatky. Tak nezbývá než doufat, že to bude aspoň toho 21.9...
To já doufal, že už budu dávno v srpnu hrát. Mám u truhláře objednaný celý kino...
Dokončení skeletů bude snad rychlejší - tak do 14 dní. Jakmile budu mít střeďáky v ruce, tak nebude problém zadat i cokoliv dalšího z řady VMA-II. Ostatní projekty díky bohu nejsou tímto postiženy.
Ahoj Checku.
Velmi se mi líbí tvá práce,smekám a přeji hodně budoucích úspěchů s projekty :-).
Měl bych zájem o projekt VMA-II třípásmo - konkrétně o kompletně sestavené a odladěné budky.
Rád bych věděl jaký je časový horizont (objednávka,platba,stavba atd.)
Děkuji
Ahoj,
čekám teď na dodávku střeďáků, která by měla přijít koncem tohoto měsíce - září. Do té doby nové objednávky bohužel příjmout nemůžu. Jakmile střeďáci přijdou, tak už projekt zase pojede.
Když je vše skladem, tak je termín vyhotovení 6-8. týdnů, vybereš si povrchovou úpravu - dýhu, lak a zaplatíš předem poloviční zálohu. Ještě záleží jestli si hotové repro pak vyzvedneš u mě v Horních Počernicích, nebo je budeš chtít zaslat poštou.
Martine,jistě zajímavou informací by bylo,kolik budek už je postaveno? Vzhledem k tomu že co kus,to dokumentace,měl by jsi asi vědět,kolik tvých dítek běhá po světě.
Něco přes třicet dokumentací VMA-II 3p zakoupeno, dvoupásem kolem deseti.
Doufám, že střeďáci dorazí a zase se bude moci projekt rozjet.