Téma: VMA-I µ

Byl by zájem o konstrukci levnější dvoupásmovky 6,5"+1"?
http://www.rumoh.nl/1515-1360-large/peerless-sds-164-thp.jpg http://shop.speakerenco.nl/images/bc25tg15-04.jpg
Měniče vyjdou na dva tisíce. Za schéma výhybky a celkovou dokumentaci bych chtěl 400Kč. Realizace předpokládá dostatečný zájem lidí.

2

Re: VMA-I µ

jak na tom budou ve srovnání s prckama VMAII ?

3

Jak je vidět, s dvoupásmama jsi ještě neskončil smile. Pro mne mají taky svoje kouzlo, hlavně že vyrobit to, je velmi snadné a výsledek může stát pořád "za to".
Osobně se pustim do toho, co jsi mi poradil, až to pujde sehnat. Chci si nejdříve osahat pořádná 2-p a pak možná, jestli mne to bude ještě bavit, zkusim 3-p.

Omlouvám se za OT smile

4

Ve srovnání s prckama VMA-II více basů - zvládnou kopák a kopat, ale o něco horší středy - to dá rozum.

Pro mě 2p nemá žádné kouzlo, jde jen o to, že za dva tisíce nic jiného vymyslet nejde. Takže bedny jsou cílené na vstupní úroveň do hifi - kdo chce více basů než VMA-II 2p.

VMA-II 3p jako takový jsou nepřekonatelný.

5

budu si je hlídat a podle situace bych do nich šel

6

http://monacor.sk/frontend.php/photo/product?f=JPG%2F400%2FG%2FG1%2FG105540A.jpg&size=400x400
Tenhle středobas se mi líbí víc, podobalo by se to více VMA-II na středech. Polypropylenová membrána je lepší než obyčejný papír.

7

http://www.hellsound.de/contents/media/sb17nrxc35-4.jpg
Tak se mi to rozleželo v hlavě a bude tam SB17, ať je to kompatibilní do kina k VMA-I. Bude to lepší zvukově o což mi jde především.

8

jaké by byly uchometrické rozdíly až by to bylo s těmi basáky k poslechu?

9

Martine stále platí kompatibilnost ke kinu s VMA1 ?   O to víc mě to totiž zajímá neb VMA1 už skoro mám :-)

10

Uchometrické rozdíly - ten basák nahoře se seseknutým košem by hrál tepleji, než je zvyklé; ten prostřední s PP membránou by se už mohl blížit SB17, ale bude stále teplejší. Na basech jsou poslední dva srovnatelné, první horší - no taky stojí třetinu.
K VMA-I se prostě víc hodí ta SB17 do 2p - je akorát o pár čísel větší než SB15 z VMA-I, jinak stejná. Hlavně má membránu s menším průměrem než většina 7", takže méně směruje - jde lépe navázat na výškáč.

11

to by mě moc zajímalo, bude možné objednat i truhlařinu? a nevíš jestli zbylo trochu dýhy co mám na VMA1 že by se jí dalo potáhnout i tohle dvoupásmo?

12

Objednat truhlařinu bude možné, ale jen se mě hlavně neptej za kolik, to začnu probírat s truhlářem až to bude hrát smile. Dýha se dá vždycky dokoupit.
První pár budu dělat sám.

13

Když už VMA-I skoro mám, že bych šel do toho taky? Přeci nebudu zezadu poslouchat starý tesly...:/

14

myslíme stejně avomete :-) Dobrá Martine tak si na mě vzpomeň až to bude hrát a já to přijedu slechnout a nejspíš si plácneme :-) díky

15

http://www.europe-audio.com/img/Data/HQ/SB25STC-C4.gif
Objednal jsem jako výškáče nakonec SB Acoustics SB25STC-C000-4, budou imho lepší a lépe sedět ke středobasům, i když možná budou potřebovat nějaké úpravy. Ale upravovat budu i ty středobasy, tak je to jedno. Až dorazí, tak je změřím a pak se do toho pustím.

16

držim palec

17

a čo tak 8" ? smile

18

8" do dvoupásma ne. Dělal jsem osobně dva páry různých dvoupásem 8"+1"+WG a pomáhal u vývoje třetího, ale v přímém srovnání s třípásmovou reprosoustavu, která opravdu nestojí o moc víc, se takto velká dvoupásma nechytají. Lidově řečeno to nemá šťávů, i basy jsou horší (2p vs. 3p se stejným basákem), středy jsou na prt úplně a výšky samý kompromis. Byl jsem svojí dobu s takový dvoupásmem spokojen, ale jak se ty bedny srovnají na přímo, tak už není cesty zpět.

Reproně mám odstupňovány cenou i kvalitou takto od "nejhoršího" k nejlepšímu:
VMA-II stojanová dvoupásma
VMA-I stojanová dvoupásma
VMA-II sloupová třípásma
VMA-III stojanová třípásma
VMA-I sloupová třípásma
VMA-IV sloupová čtyřpásma

Přičemš spokojen jsem na poslech i s nejmenšími dvoupásmy VMA-II, ale zkrátka 5" basuje jinak než 10" nebo dokonce 15" basák. Kdo moje bedny slyšel, tak ví, že basy umím vytáhnout ze všeho, ale kde nic není, tam ani smrt nebere.
Až to bude všechno hotové, tak připravím nějakou mapu produktů, ať se v tom dá snáze orientovat. Myslím, že takto se jedná o ucelenou řadu, která pokrývá jakékoliv požadavky. Kdyby někoho napadlo, co by se ještě dalo vymyslet, nebo co by chtěl, tak pište smile.

19

ešte by ma zaujimalo ako bude vyzerať celkovo bedňa,rozmery,približna suma a v akej cenovke sa to može rovnať s komerciou ? dufam že nechcem veľa

20

VMA-I 2p přehraje komerční dvoupásmo za 50 tis. Kč. Cena cca 5500Kč za měniče s výhybkou, rozměry cca 225x440x320 mm šxvxh.

21

vyborne zatim sa mi to moc pači smile

a čo prikon ? smile

Naposledy upravil: kammo122 (2011-08-04 14:33:31)

22

60W příkon, 8 Ohm impedance, provoz na výkonnějším zesilovači není problém, když to nebude uživatel drbat přes maximum. Citlivost bude kolem 84dB (skutečná, ne to co píšou ostatní výrobci).

23

mam sony ta-f550es

24

Ten je výkonný dost, stačil by i na větší třípásma.

25

no len ked sa to ma rovnať komercii nekde okolo 50 000kč tak to bude treba už oveľa schopnejši zosilovač ... nemyslim vykonovo ...to snaď časom