201

Re: VMA-II třípásmo: Dexon IRB20, Tang-Band W5-704D, Vifa BC25SC06-04

Aj sa dočkáme. No chcel by som sa opýtať , aký typ laku používate na povrchovú úpravu. Chcel som použiť johnstones floor varnish, no balenie je až 2,5 kg čo ja neviem využiť. Frisko dal tiež jeden typ. Skúste ešte niečo dať. Bedničky už mám zlepené.  Tak sa to hádam podarí dokončiť.

Naposledy upravil: robelles (2011-10-06 17:59:24)

202

Docela slušně použitelný na ruční roztírání je Polyurex, je i docela levný, výsledek je vzhledem k aplikaci slušný. Ale stříkaný povrch je zase lepší kvalita.
Johnstone's Floor Varnish mi byl právě doporučen jako lepší než Polyurex, ale ještě jsem ho neměl možnost vyzkoušet.

Dodavatel doručil nový termín na střeďáky 9.10 2011. Tak je třeba v neděli odešlou smile.

Naposledy upravil: Martin Vitvar (2011-10-07 09:01:30)

203

tak to jsem zvědav, zda dojdou :-)

204

s lakom Johnstone's som robil parkety, možem len doporučiť.

205

Držel jsem naděje moc vysoko. EA změnilo status na "to be updated", volal jsem před minutou německému importérovi a kontejner s repráky je stále v přístavu Rotterdam v Holandsku. Dostal jsem termín "in 14 days it should be on stock".
Panebože ať dostane ještěrkář z Rotterdamu rozum a už to konečně vydá.

206

přesně vim co se vám všem honí v hlavách. já měl 3/4 roku objednaných několik sad brzd OMP a dorazily v době kdy mi je všichni vypovědli. teď mi leží ve skladě a krásně mi v nich hnijou prachy který potřebuju úplně jinde! prostě smolíček a všem je to úplně u řiti - kromě vás teda :-)

207

Já se teď díval na EA a mají tam právě pokrok:
Stock 0
Soon 6
The expected delivery time for this product is 5 to 10 business days
To že jich bude brzi 6 tam včera nebylo.

208

EA nakupuje u toho německého importéra, kterému věřím raději. I po telefonu v jazyce, který je pro oba cizí, člověk pozná, jak moc člověk na druhém konci "drátu" kecá nebo vaří z vody. Němec mi zkrátka poskytnul více důveryhodnějších informací a byl vstřícnější. Něco na té německé solidnosti holt je. Příště také budu nakupovat rovnou tam, za zcela jiných (lepších) podmínek.

Holanďan (EA) je také vstřícný, ale má až informace z druhé ruky (a někdy neví, tak vaří z vody) a když to zvedne jeho sekretářka, tak se s její lámanou angličtinou nedozvím už vůbec nic.

209

Teď už je to jedno a věřím (spíše doufám), že se to za to čekání vyplatí, ale můžu ti upřímně říct (ačkoli vím, že za to nemůžeš), že kdybych hned z počátku věděl o době dodání (bez samotné montáže) za půl roku (současný stav - a poněvadž repráky stále nejsou a skelety také ne, lze očekávat, aspoň dle současného vývoje, další čtvrt rok čekání), bedny bych si neobjednával a raději bych se spokojil s něčím jiným. Házet v současné chvíli flintu do žita nemá smysl, tebe bych připravil o peníze, což by nebylo fér, vzhledem k tomu, že za to nemůžeš a sebe bych zbytečně připravil o půl roku čekání. Nicméně nadějím a spekulacím "v neděli to bude" jsem už od začátku nevěřil..

Naposledy upravil: DenyKr (2011-10-12 17:06:06)

210

Já jsem v tom bohužel nevinně a nemůžu s tím nic dělat. Repráky zaplacené mám dlouho, fláká to dodavatel.

Nicméně naprosto tě chápu, an tvém místě bych to cítil stejně. Díky za trpělivost.

211

Máme už niečo nové , alebo stojíme na mŕtvom bode.

212

Zavolám zase příští týden ve středu. Pokud se nedozvím něco uspokojivého, tak začnu vyvíjet VMA-II s novým střeďákem, pravděpodobně upravenou SB15.

213

No já už popravdě taky přemýšlím o výměně středobasu za jiný typ (SB15 či Peerless HDS PPB 830860), když ten W5 je nesehnatelný, jen mě sere, že už mám na něj vyfrézovanou díru 156,5mm. No nedá se, dvakrát kupuj, jednou frézuj. A to na to čekám teprve tři týdny, obdivuju Vás co na to čekáte půl roku.
Pokud by jsi navrhl bedýnku s SB15 a Vifa DX25, tak určitě projekt koupím včetně dvou SB15. SB15 stojí asi o 20€ víc jak W5, ale parametry a určitě i zvukem je úplně někde jinde. Ten Peerless taky vypadá dobře, má Al zkratovací prstence, je dražší jen o 12€. Jen je blbý ten zeseklý koš.

214

Půl roku na to snad nečeká nikdo, to jsem si objednával sám, když se mi tenčily zásoby. Několik měsíců už na to ale pár lidí čeká. Mě to sere, všechny to sere. Příští týden se to musí někam posunout.

SB15 a Vifu DX25 do 2p dávat nejspíš nebudu. Ten Peerless HDS PPB je podstatně horší, zkratovací prstenec sice nějaký má, ale strašně daleko od cívky, prakticky nefunguje. Zvukově horší než TB W5-704D.

215

Ja som ešte nefrézoval no mám už vyrobené ozvučnice a teraz čakám na dyhu. Takže asi o 2 týždne by som už mohol byť hotový s ozvučnicami. Teraz už len meniče.

216

No snad to dopadne dobře, to už přece není možné, když už měli dorazit do Holandska, aby se někde ztratily.
To mě nemile překvapilo, že je ten peerless horší jak ten w5.
Takže kdyby jsi použil ten SB15, tak výškáč použiješ ten originální z VMA-II?

217

Ano.

218

No, že se do toho vkládám, objednávku jsem ti zasílal 14.5., což je, vzhledem k dnešnímu datu, 5 měsíců a 8 dnů.. Proto to zaokrouhluji už na půl roku wink

Ale  to jen tak naokraj, jak jsem psal - zatím čekám, neb vím, že ty jsi v tom nevinně. Někam se pohnout musíme, na druhou stranu by mně zase štvalo vědomí, že kvůli nerealizované dodávce středáků mám horší zvuk.. Čili nedoufám, že ti ve středu řeknou "ano, je to tady", ale že snad konečně řeknou něco konkrétního..

Naposledy upravil: DenyKr (2011-10-22 08:15:50)

219

DenyKr napsal:

Někam se pohnout musíme, na druhou stranu by mně zase štvalo vědomí, že kvůli nerealizované dodávce středáků mám horší zvuk.

Ba naopak, použitím SB15 by jsi se posunul kvalitou výše, je použit i ve VMA-I. V uvozovkách by jsi dostal VMA-I s menším basákem. Ale šla by navrch i cena.
Důležité je věřit a když už to doplulo přes půl zeměkoule, tak už si to musí najít i tu cestu k nám :-).

220

jo tak, to jsem tedy špatně pochopil smile
Upřímně tedy: pokud to zvuku pomůže a bude-li to díky tomu dříve, klidně si připlatím

221

Já už mám 3 měsíce bedny kompletní včetně extra laku, tak mě to moc netěší. Ale co se dá dělat?

222

extra lak = vysoký lesk? Na ten jsem se Martina možná jako první před pár měsíci ptal a rovnou jsem si jej objednal. Docela by mně zajímalo, jak to vypadá smile

223

Tak do Dánska do Audiotechnology jsem se dovolal (VMA-V), ale do Německa jsem se dneska nedovolal. Státní svátek nemají, Oktoberfest už jim skončil, tak nevím. Zkusím to zase zítra.

224

Škoda, už jsem se těšil na to rozlousknutí ztracených TangBandů. Kdo si počká, ten se dočká, třeba zrovna pro ně jeli do přístavu :-).
Jo a EuropeAudio je s nimi zase na 0, takže už prodali i těch 6 co vlastně zatím nikdy neměli. Tak se dělají kšefty.
A nešlo by to objednat odněnkud jinud, třeba z USA? Nejspíš ale všude budou mít jen pár kousků skladem a navíc to poštovné je kruté.

Naposledy upravil: karfik (2011-10-26 13:39:00)

225

Tak už jsem se dovolal. Dostal jsem starou známou písničku ... za 14dní. S tím jsem nesouhlasil. Řekl jsem jim, ať si to proberou s kolegou (dnes jsem mluvil s podřízeným), že jim v pondělí zavolám a buď mi v pondělí garantují nějaký termín, nebo objednávku ruším.

Pravděpodobně ji nezruším, ale jako vyjednávací nástroj nemám jinou možnost. Každopádně nechám truhlářem jeden můj pár VMA-II 3p dodělat pro nový střeďák SB Acoustics SB15NRXC30-8 a začnu s vývojem nové výhybky.

Objednání W5-704D z USA jsem prověřoval, sice by mi byli schopni nabídnout slevu a kusů mají dost, ale cenově by to vyšlo dráž než SB15. Poštovné dělá asi 40%, clo 3%, daň 20% dále se platí celní poplatky, prostě drahota...

Naposledy upravil: Martin Vitvar (2011-10-26 15:38:41)