1

Téma: Vifa DX25

Píšeš, že budeš používat výšku Vifa DX25 v dvoupásmu VMA-I (a doufám i ve VMA-II). Dostal jsem od dobrého zdroje indície, že odebrání ferrofluidu z tohoto výškáče mu zvukově pomůže. Nezkoušel jsi to? Díky.

2

Re: Vifa DX25

Nerozdělával jsem DX25ky, není to potřeba jsou výborně vystředěný.

Navíc pokud vím, tak ferrofuild neobsahuje - jak podle měření, tak podle zvuku, tak podle datasheetu od Scanspeaku. Je to sice originálně Vifa, dnes Tymphany, ale SS dělá to samý bez ferra se stejnejma parametrama. V datasheetu Tymphany mají zřejmě chybu, řada XT/DX nikdy ferrofuild neobsahovala.

U některých výškáčů je odstanění ferrofuildu jednoznačně lepší, zejména u těch méně zavedených firem bývá ferrofuild nekvalitní. Typickým příkladem jsou výškáče od Monacoru, konkrétně DT300, která je v originálním stavu naprosto nepoužitelná, to samé DT80 a zřejmě i další typy. Ale to je výškáč s tolika chybami, jak v návrhu, tak v realizaci, že ho "překonává" snad jenom ARV104. S DT300 jsem dělal několik konstrukcí, po kompletním tuningu, který trvá u jednoho páru většinu dne, je to jakš takš použitelný výškáč, ale DX25 ho i tak bez úprav rozdrtí levou zadní.