226

Re: VMA-II třípásmo: Dexon IRB20, Tang-Band W5-704D, Vifa BC25SC06-04

Určitě lžou, není možné, aby to vybalovali 14 dní z kontejneru.

Poptával jsem to po jiných obchodech v Evropě a nikde to nemají. V USA jsem to poptal u www.parts-express.com a napsali mi toto:

Hello,

Thank you for contacting Parts Express.  The answers to your questions are listed below:

*How many Tang Band W5-704D you have in stock?

We currently have a large number of units available.  How many do you need?

*And how much cost package to Czech Republic?

We can arrange shipment to the Czech Republic.  (A $50 USD minimum purchase is required.)  An instant shipping quote can be calculated from our website.  Just add the items to our online shopping cart and complete your address information on step 2 to view the shipping cost on step 3.  Then, complete steps 3 through 5 to submit the order or clear the cart to cancel.

We appreciate your business!  Please let us know if we can be of further assistance.

Kim Nickell
Customer Service Team

Tak jsem tam poslal dotaz na 32 kusů, tak uvidíme co napíší. Jinak dle návodu jsem si to dal do košíku a i s poštou to výjde na 1426$, což je 25668Kč. Když k tomu přičtu clo a DPH dle Checka, pak je to 31572Kč, tedy 1000Kč jeden kus. SB15 stojí u Europe Audio 54€, což je 1350Kč.
Já do toho samozřejmě ty prachy nedám, takže finální rozhodnutí je stejně na Checkovi a ten už ho udělal pro SB15. A já si jdu objednat ten Peerless 134 HDS PPB z Europe Audio. Jediné co mě sere je to, že už mám přefrézovanou díru na ten W5.
Ještě mě napadl dotaz, nešel by s výhodou použít nějaký jiný dostupný W5?

Naposledy upravil: karfik (2011-10-26 18:35:13)

227

pevné nervy hoši,víc vám přát nemůžu

228

14dní nevybalují, ale někde se to válí v přístavu.

SB15ku můžu mít do týdne v jakémkoliv množství, jeden pár mám permanentně skladem. Z USA by to šlo zase nějaký měsíc, je to složitý, navíc tam přibydou poplatky spojené s proclíváním.
Upravená SB15je lepší než W5-704D, za tech 350Kč navíc to rozhodně stojí.

Tohle jsem všechno řešil už dávno, ujišťoval jsem se u výrobce, že kontejner odplul na moře, proklepával všechny světové distributory. Prostě to jinak nejde.
Opakuji ti, že Peerless HDS PPB je horší jak SB15 i W5-704D.

Být tebou tak na reprosoustavu přilepím novou přední desku se zaoblenými/sraženými hranami a výškáčem umístěným dostatečně blízko.

229

Ano, už jsi mi to psal, že je ten Peerless je horší. Jenomže W5 bohužel neseženu a na SB15 nemám projekt. To s tou deskou není reálné, to už bych to raději celé vyhodil. Tož tak.

230

No být tebou, tak bych tu skříň vyhodil. Troelsův projekt, který chceš asi kopírovat, za moc nestojí.  Stavím VMA-I 2p s DX25 a SB17, máš možnost to udělat všechno od začátku pořádně.

231

Ano, to je super projekt, ale já už bedny znova dělat nebudu, na to bych se vykašlal. A rozhodně ne dvoupásma, to teď vím, že není dobrá cesta, chce to trojpásmo. Proto chci zužitkovat to co mám a pak jednou přejít na třípásma. Už jsem i přemýšlel místo bastlení, koupit něco staršího hotového, zaujali mě tyto bedýnky a cena je výborná:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod … dral-amun/
No uvidíme v pondělí, jaký bude verdikt, třeba se konečně pohnou a repro se najde.
Proč je ten Troelsův projekt vlastně špatný? Ty jsi ho slyšel? Měl jsi možnost měřit/slyšet ten Peerless? Tam už moc výběr v 5" do 50€ není a víc za to nedám. Jo mět prachy tak stavím rovnou třípásma :-).

232

Já bych si žádné komerční bedny nikdy nekoupil, protože bohužel vím jak hrajou.

Troels má projekty špatně změřeny a neovládá příliš teorii obvodů. Je to zkrátka bastlíř. Kdysi jsem realizoval jeden jeho projekt a jím navržená výhybka nebyla ani z daleka ideální, přišel jsem na mnohem lepší. Kvality Peerlesse jsem schopen zhodnotit z jeho internetových měření. Měj jsem už v ruce, na měření a na poslechu mnoho měničů a tak umím ledacos odhadnout.

233

OK.
Co říkáš na Vifu PL14WJ09-08? Ta vypadá taky slušně, ale tam už asi bude vyšší cena.

234

PL14 je poslechově čistej střeďák. Dává trošku teplejší zvuk daný profilem zkreslení a není dělaný moc do basů. Taky má dírku na charkách zrovna v místě, kde bývá dírka od difrakce, což není moc dobré. Jednu dobu byly problémy s dostupností, existovaly dvě verze provedení. Taky je poněkud dražší. V současné době nevím, jestli se stále vyrábí, na stránkách výrobce není, ačkoliv koupit lze (setrvačnost skladových zásob). Jeden kus mám stále skladem, ze nějaké staré objednávky.
Od Peerlesse stále jde koupit (a stále se vyrábí) řada HDS Exclusive, to jsou asi nejlepší repráky od nich. Akorát někomu nemusí vyhovovat designově.
Každopádně si myslím, že do dvoupásma máš nejlepší kromě W5-704D už jen uparvenou SB15, akorát si budeš muset nechat udělat výhybku.

235

Martine, ty mě určitě chceš nasrat :-).
No čekám tedy na pondělí a doufám že to už nějak rozlousknou a ty W5 se dočkáme.

236

Nechci, prostě ti říkám, jak to vidím. Asi je logické, že jsem do svých projektů vybral podle mého názoru to nejlepší možné.

237

Martine, já ti jednoznačně za svou objednávku dávám zelenou, rád si připlatím tuto směšnou částku za měnič, který hraje lépe a který bude dříve. Mám jen dotaz: jaký časový horizont očekáváš pro návrh a sestavení výhýbek, vč. truhlářských prací? Když jsme se konečně někam dostali, rád bych znal aspoñ přibližný odhad dokončení.
Díky.

238

První budu dělat 3p. Ty budou do měsíce hotové. Pak začnu dělat 2p a centr. Tedy uvidíme co bude za měsíc, třeba TBčka už budou, nebo taky ne.

239

Tak 2P zatím neřeším, jen na ty 3P se už dlouho připravuji a poměrně neuvážlivě jsem před půl rokem rozebral své zdaleka né ideální, avšak funkční, třípásmové reprobedny s vidinou lepších sloupů. Už se tedy proto docela těším, neb jsem půl roku bez hudby smile

240

Jak to dnes dopadlo, povedlo se dovolat a dohodnout se na nějakém řešení?
Díky, Petr.

241

Dneska jsem se nedovolal. Zkusím zase zítra.

242

Zkus zavolat z jiného čísla, to tvé už asi neberou :-).

243

Dneska mi "slíbili", že to nějak vyšetří a odpoví na mail. Každopádně, já na ně už házím bobek...
Truhlář mi dodělává skříně na 3p s SB15 kou, udělám na ně výhybku a pokud stále nebudou původní střeďáci, nechám dodělat i zbytek vaších ozvučnic na SB15 střeďák.
Těm z Vás, kteří máte postavené skříně pro TB W5-704D a ještě nemáte střeďáky, se je pokusím zajistit.

244

jsem rád, že jsme se pohnuli z místa. Snad si bedny aspoň trošku užiju, poštěstilo se mi s novým místem, ale budu pořád na cestách, tak to abych přemýšlel o audiu také do auta :-)

245

Mě vždycky v takovéto situaci (a že mě jich už potkalo) drží při životě toto: Chytá rybář od rána ryby a nic. V 7 hodin večer říká - ještě chytím jednu a půjdu domů.

246

Ja mám hotové bedne ,ale nemám ešte vyrezané otvory pre meniče. Budem môcť použiť nový stredák, alebo sa menia aj rozmery ozvučnice a tým pádom musím čakať na TB.

247

Rozměry ozvučnice zůstávají u 3p stejné. Mění se pouze kóty pro střeďák, trochu jsem ho posunul blíž k výškáči (vzhledem k tomu, že je menší).

248

Ahoj,
chci se tedy jenom zeptat: děje se dle domluvy = navrhuješ výhybky pro nové středáky? Abych měl jistotu, že pořád nečekáme na totéž (na dodání)..
Díky

249

Čekám na dodání skříní od truhláře. Má toho ode mě hodně na práci.

250

supr, to jsem právě chtěl vědět, zda se už skelety dělají na průměr "nového" měniče, nebo zda pořád čekáme na dodání těch starých. Až dojdou skelety, kdyžtak hoď foto, jsem zvědavý na tu kombinaci mahagonu/vysokého lesku smile

Naposledy upravil: DenyKr (2011-11-11 22:11:29)