Téma: VMA-I subwoofer

Ke kinu patří subwoofer. Navrhuji patnáctipalec Dayton RSS390HF-4 v cca 150 litrech objemu při vnějších rozměrech 600x600x600 mm.
Jedna realizace je již hotova, jukněte se na: http://subwoofer.cz/

2

Re: VMA-I subwoofer

hele Martine to už ale bude potřebovat jak veliký pokoj když sesypeš všechno od VMA1 dohromady v kině?

3

Re: VMA-I subwoofer

Já věřím tomu, že by to komplet šlo provozovat v dobře akusticky upravené poslechové místnosti od 16m2. S tím, že se tam vejde prakticky opravdu jenom železo, bedny, akustické úpravy a nějaká pohovka. V takové místnosti jsem byl s VMA-I na návštěvě a byl jsem moc spokojen já i uživatel oné místnosti - hrálo to líp než u mě v sice velké (32m2), ale zato nepříliš akusticky upravené místnosti.
Obyčejně zabydlenou (což znamená ale všude samý nábytek - nikoliv moderní design holých stěn) místnost to chce větších rozměrů - alespoň 20m2, čím více tím lépe.
Kritická je opravdu akustika místnosti.

4

Re: VMA-I subwoofer

Na tom subwooferu, co si dal v odkazu ses autorsky nějak podílel? Byl by k tomu vhodný můj Aldax SPV 250 se subseniorem?

5

Re: VMA-I subwoofer

Projektu http://subwoofer.cz jsem spoluautorem. Dělal jsem veškerý návrh subwooferu včetně následného sestavení, nastavení a měření. Fotky už nejsou moje dílo, to umí mnohem lépe kolega.
250W zesilovač by už stačil, ale zde je konkrétně použit 400W zesilovač.

6

Re: VMA-I subwoofer

Zpřístupnil jsem od subwooferu možnost koupit stavebnici. Také pokud by chtěl někdo subwoofer, můžeme spolu vymyslet nějakou konstrukci, která se bude cenově nebo rozměrově zamlouvat. Možností je spousta.