Téma: Poslech u Checka
Tady by Check mohl vypisovat termíny, ve kterých se u něj koná poslech jeho projektů před předáním majiteli...
Diskusní fórum zastřešující výrobky VMAudio, SPaudio a CustomWorks
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Tady by Check mohl vypisovat termíny, ve kterých se u něj koná poslech jeho projektů před předáním majiteli...
výborná myšlenka!
Dobrý nápad. Budu sem psát, co se u mě zajímavého zrovna nachází, případně kdy bude jaká poslechová akce.
Momentálně čekám od truhláře dva páry VMA-I a jeden pár VMA-II SB15.
Tak právě jsem složil další VMA-I MKII tentokrát v ořechové dýze. Poslouchám, testuju, ještě udělám drobné úpravy.
Fotky budou až někdy za lepšího světla.
Můžeme uspořádat nějakou poslechovou akci, třeba příští víkend 10-11. prosince.
Jak to vypadá s poslechovou akcí o víkendu 10-11. prosince ? Bude ?
Něco bude, zatím přes nevím kdy. Pokud máš zájem o poslech, tak se můžeme domluvit i individuálně.
Reprobedny jsou na prodej, je možné se domluvit na poslechu.
Martine,
na slovanetu je upozornění, že během H-E Praha 2012 bude možný poslech u Tebe v Počernicích.
Mohu se zeptat, co přesně tam bude zapojené?
Naposledy upravil: Krecek (2012-02-09 09:35:55)
VMA-I, VMA-II jsou připravené, pak sestava od CustomWorks a zdroj signálu zatím nevím, rád bych sehnal něco lepšího než zvukovku ESI Juli.
Pokud pojedu v únoru do Prahy, mohl bych Ti na cca měsíc půjčit svůj vytuněný Cambridge Audio 640 (AD 8620 místo NE5532). Já stejně momentálně poslouchám hlavně SACD přes Marantz. V CD režimu je ten starý CA slyšitelně lepší než nový Marantz. Stačí, když mi ho pak necháš v Táboře u Aleše.
Kromě VMA-I 3p, VMA-II 3p je možnost poslechu i VMA-II 2pásma.
Domluvil jsem se, že si opět půjčím DENON DCD-700AE s imlementovaným DAC modulem SIRIUS II XLR z http://www.nirvanahifi.cz/ .
Zkusím ještě zajistit i jiný zdroj signálu, nejlépe nějaký samostatný DAC.
Takže ještě oficiálně. U příležitosti výstavy High End Praha 2012 se bude u mě konat menší poslechová akce, abyste si mohli po výstavě spravit chuť. 10-11 března sobota - neděle si bude tedy možné přijet poslechnout zesilovače a reprobedny značek SPaudio a VMAudio. Konkrétně budou hrát VMA-I MK II, VMA-II, VMA-II 2p na výkonovém zesilovači HYPA A400, předzesilovači HYPA300SE a jako zdroj signálu poslouží CD přehrávač DENON DCD-700AE s imlementovaným DAC modulem SIRIUS II od firmy Casea.
Sám pojedu na výstavu v neděli dopoledne, jinak jsem k dispozici. Pokud máte zájem o návštěvu, napiště sem, pošlete e-mail nebo zavolejte a domluvíme se. Nekladu si žádné podmínky, přijít mohou i ti, kteří jinak o produkty nemají zájem a jenom je třeba zajímá, jak to hraje.
Respektive jednu podmínku mám a to aby si každý vzal svoje CD s hudbou, kterou sám dobře zná.
Martin Vitvar
Horní Počernice
telefon: 736 639 663
http://www.customworks.cz/
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1.htm
http://www.nirvanahifi.cz/casea-tunning/
Obrázky kliknutím zvětšíte. Foceno po setmění, takže se omlouvám za kvalitu fotek. Dozvuk je tu od cca 300Hz v poslechovém místě dle měření 0,25 - 0,3 s, na basech dozvuk trochu roste (módy místnosti).
1. Detail na subíček a elektroniku, na akci byl přítomen ještě CD přehrávač Denon se Siriem II XLR
2. Pohled z poza poslechového místa
3. Pohled od pravé bedny na levou stěnu
4. Od levé bedny na pravou stěnu
5. Zadní část pokoje
6. Subíček, dvojky dvoupásma, dvojky třípásma
Hrálo se na reprosoustavách VMA-I MK II v nastavení do velké místnosti, VMA-II, VMA-II 2p, zesilovači HYPA A400, předzesilovači HYPA300SE, CD přehrávači DENON DCD-700AE s imlementovaným DAC modulem SIRIUS II XLR od firmy Casea.
V sobotu večer jsem konečně zprovoznil DAC Casea Syrius Synchro (synchronizace hodinového taktu s bitperfekt zvukovou kartou ESI Juli, díky Screamovi za zapůjčení).
Chtěli jsme spolu s SPaudio (Customworks) předvést, co se povedlo udělat, tak jsme zorganizovali takovou menší předváděcí akci u mě v domácím prostředí. Kdo se ozval dostal možnost dvě hodiny v klidu poslouchat, měnit CDčka, přinést si vlasní zesilovač na srovnání, měnit bedny a hrát v libovolném rozsahu hlasitosti. Nakonec se víkend zcela zaplnil a v sobotu jsme začínali od 8:00 končili cca v 19 hodin, v neděli od 13:00 do 22, vystřídalo se tu 24 lidí.
Já jsem s průběhem akce naprosto spokojen, akorát dvě skupinky v neděli se nějak záhadně spojili a šest lidí najednou už bylo moc. Tím, že byla možnost poslechnout tři páry reprosoustav a většina lidí jí využila, se elektronice věnovala trochu menší pozornost. Také asi z toho důvodu, že je velmi kvalitní a nezanáší nějaký svůj charakter do zvuku.
Info o subíčku lze najít zde. Nebyl puštěný, ale je možné si ho přijít poslechnout ve spojení spolu s třípásmy. Donna Fundamenta mě nechává zcela chladným, znám ten sub.
Nezávislá hodnocení poslechu naleznete na slovanetu.
PS: CD přehrávač DENON DCD-700AE s DAC modulem SIRIUS II lze teď v akci zakoupit od hifistudia Nirvána za 20 tis Kč, kdo přehrává CDčka, tak ať neváhá - tohle strčí do kapsy CDčka za násobky ceny.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.