26

Re: DAC pro poslech s VMA II 3p.

To cvakanie mam v lavom kanali na analogovych vystupoch tiez - nezavisle na hlasitosti.

EDIT: no pozeram, ze i po odpojeni loopbacku (t.j. bez pripojeneho vstupu) je to stale vidiet

Dal som si Juli do loopbacku a pozeram na spektrum pri 192kHz samplovani. V lavom kanali mam pasme 31.4kHz impulzy s frekvenciou 10Hz na urovni cca -97dB. Aliasy toho signalu su tiez na 18.7kHz a cca 12.5kHz no tie su pod -105dB.

Teraz mam okolo Juli alobal v antistatickom obale. Skusim ho este uzemnit na kostru. Ak to pomoze, dam vediet.

ESI Juli - ticking noise

Naposledy upravil: miero (2012-03-16 23:12:07)

27

Zdravím.
Já mám stereo vyřešeno takto : PC-->USB-->ARCAM rDAC-->NAD-C370
Jsem spokojen + není potřeba v PC v podstatě nic řešit.

28

No já mám v PC jeden větrák ve zdroji, druhý systémový fouká teplý vzduch z PC. Oba 120 mm průměr na 800 ot/min. Grafika i CPU chlazeny pasivně. Pro mě jde použít jedině přehrávání z PC, ještě možná Logitech Squeezebox by šel použít (měl jsem ho tu na návštěvě). Dva disky zavěšené na gume příliš neslyším, hlučnější jsou v současné době staré větráky (budu muset vyměnit za nové). PC se nachází hned vedle zesilovače, cca 4-5m od poslechového místa - to je taky znát.
Ten alobal okolo Juliny zkus prosímtě uzemnit a porovnat měřením, jaké to bylo před a po. Já jsem přemýšlel nechat vyfrézovat z hliníku masivní pouzdro pro julinu. Ale musel bych předem vědět, že to má smysl.

29

Po sérií pokusov si dovolím tvrdiť, že to cvakanie nejde spraviť výmenou/izolovaním/vypínaním počítača a problém bude pravdepodobne v zvukovej karte Juli.

EDIT: Všetky moje pokusy sa týkajú nesymetrických analógových vstupov. Symetrické som neskúšal.

Skúšal som a nepomohlo:
- vypínať vetráky z káblov (počas behu)
- vypínať disky z káblov (tiež počas behu)
- vymeniť zdroj za iný (podobnej bežnej kvality)
- dávať okolo zv. karty alobal (uzemnený/neuzmnený)

Neskúšal som:
- meniť základnú dosku, procesor, pamäte či skriňu

Je to len jednom kanáli analógoveho výstupu (ak nie je mute).
Na analógom vstupe pri nahrávaní z ext. prevodníku je tiež len na jednom, ten druhý je u mňa v pohode.

Naštastie cez SPDIF to von štandardne nejde. Ak by šlo, tak treba vypnúť smerovanie z HW IN 0(/1).

Ja som svoju Juli kúpil z druhej ruky. Je možné, že nie všetky verzie majú tento problém.
Pri použití s externým prevodníkom (a obyčajnom nastavení) nič necvaká. :-)

PS: Skúšal som to cez loopback merať i Arte, no je pomalá a nie je tam nič vidieť - zrýchliť sa mi to nepodarilo.
      Je treba program čo má spektrogram (napríklad linuxový Baudline).

Naposledy upravil: miero (2012-03-17 20:11:02)

30

Nooo ten alobal má 15um, podle výpočtu hloubky vniku by tím mělo projít i viditelné světlo, což se teda neděje, ale je to moc tenký.

31

Vyskúšajte aj toto
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … 587#129587

32

Ja to mam uz takto, a cvaka to.

33

Velmi užitečný nápad