51

Re: VMA-II třípásmo: Dexon IRB20, Tang-Band W5-704D, Vifa BC25SC06-04

Kryje se to schválně, aby se mohli dostavit lidé hned po highendu a měli možnost srovnání - někteří to mají ke mě daleko. V sobotu budu na highendu řekněme do 3-4 a pak pojedeme ke mě a budeme si hrát ... nahlas. Ale klidně přijeď v pátek odpoledne nebo na večer (do 8 můžem kulit, do 10ti hrát nahlas). Železo tu budu mít ještě do pátku příštího týdne, ale přes pracovní týden mám čas akorát od 5.

52

Martin, dufam ze ked sa stavim, ako som ti pisal v case toho mojho skolenia v Prahe-  koncom februara, zaciatkom marca, ze bude moznost si vmacka vypocut v plnej parade, velmi ma zaujima ako mi to doma raz bude hrat  smile Tie nestastne bipolari vezmem tiez

53

Samozřejmě, ten můj jeden pár nikomu neprodám, ani kdyby mě na kolenou prosil, bude u mě hýčkán už na stálo. Akorát pak napiš předem, abych tady zajistil nějaký výkonnější zesilovač.

54

ale prodáš,hned jak si postavíš VMA1 :-)

55

Martin, dam ti vcas vediet, ked tam pojdem. Inak moje dvojicky vyzeraju nejak takto, celkom to slo
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/lide/frisko2_mini.jpg

Naposledy upravil: Frisko (2011-02-18 10:37:23)

56

Frisko: Oooo, vypadá to moc dobře, přeju hodně štěští do frézování, ať se povede.

Marcel: Máš pravdu, byl bych ochoten pustit Dvojky do světa v případě, že bych tu měl Jedničky. Okamžitě bych ale objednal u truhláře další Dvojky... Zkrátka chci tu mít časem trvale možnost poslechu všech mých beden.

57

ano chápu, to je velmi dobrá myšlenka. k tomu pořádný krmení a zákazník nesmí odejít bez sepsané objednávky :-) Jen nevim jak a kde budeš předvádět VMA4, to si budeš muset pronajmout tělocvičnu :-)

58

Zdravím Vás kamarádi a hodím Vám sem foto i toho mého, malého pokladu :-). 
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2/lide/riddick_mini.jpg
Nejsem schopný Vám nějakým způsobem dobře popsat, jak hrají.
Předtím jsem nikdy Hi-Fi v pravém slova smyslu doma neměl. Byla zde snaha před mnoha lety se sloupy s ARN 312, ARP 150 a ARV 104... Bohužél jsem použil univerzální vyhybku a tak si výsledek doplňte sami yikes).
Proto jsem dal na Martinovi bedny, hlavně díky tomu, že si s vyhybkou opravdu dlouhou dobu pohrával a dovedl použité měniče k maximální možné úrovni reprodukce.
Po zkompletování bedny a prvním spuštění jsem nebyl nijak šokován, prostě to hrálo, hezky a příjemně :-). Prostě pravý opak všech ostatních nepovedených a komerčních beden, žádný boom efekt, prostě pohoda, klídek, jazz :-). V tom tkví asi jejich největší síla, jsou naprosto neutrální. Dají se poslouchat celé hodiny bez známky jakéhokoliv rušení. Basová část je vzhledem k použitým měničům bez výhrad, čekal jsem od toho na spodku méně, čili příjemné překvapení :-). Střední spektrum je výborné, detailní s dobrým prostorem a lehkostí přednesu. Výšky jsou sametové, nevtíravé a taktéž velmi detailní... Konečně můžu poslouchat i nahlas a VŠECHNY písničky, dříve jsem musel písně vybírat k bednám, protože některé byly moc uřvané, někde bylo moc sykavek, někdo moc basů, nebo naopak málo... Teď už vím, že za to píseň nemohla, to bedny si vybíraly, co se jim líbilo :-). Teď už si mohu pustit cokoliv, jak hlasitě chci a pořád to bude krásně čitelny, příjemný zvuk, prostě tak jak si to představuji.
Sečteno podtrženo, jsem velice spokojen a mile překvapen, hlavně středovýšková sekce je na velice vysoké úrovni, hlas je až mrazivě reálný, výšky decentní až sametové, moc příjemné. Basy hutné a hlavně, bedna je hraje ráda, netřeba žádných korekcí.
Ještě bych rád dodal, že místnost dělá opravdu hodně, dodržte rozestupy a místnost nemějte úplně holou, pak je to opravdu špica.
Budu rád, když se i Vy ostatní podělíte o zkušenosti.
S pozdravem Martin, Znojmo.

59

Máš to moc pěkné. Copak je to za dýhu?

60

Je to indická jabloň, nečekal jsem, že to bude tolik světlé, ale asi mi to i víc vyhovuje. Je to moc hezký doplněk :-)

61

včera po hajendu jsem si znovu poslechnul VMA2, tentokrát již s doladěným basreflexem,slušným zesikem,převodníkem a hypou. Musím uznat že proti tomu co jsem slyšel na hajendu je tohle pekelně dobrá sestava která by tam ledacos strčila do kapsy. je neuvěřitelné co si některé firmy dovolí postavit na obdiv a ještě se u toho usmívat,já to bral jako výsměch a test hlušců tetřevů!!! VMA2 se mi moc líbí ale já ho přezto nechci :-) jsem totiž namlsán VMA1 které nutně potřebuju a musim je mít protože jsem je Bohužel slyšel dřív než dvojky :-) Skvělá práce Martine,držim palec!!!

62

Marceli, taktéž jsem prvně pokukoval po VMA I, ale vzhledem k tomu, že má místnost má momentálně 14 metrů čtverečních je to holý nesmysl. Určitě by bedna šla naladit do menšího prostoru, ale to pak zcela ztrácí smysl.
Věřím, že ty "jedničky" budou zase krapet výš, o tom žádná. Tak ať ti čas utíká a ty se můžeš vklidu posadit do křesla a vychutnat si dobrou hudbu :-).

63

no kdybych ty jedničky neslyšel dřív než dvojky, tak bych se s dvojkama jistě spokojil,hrajou na nich i pinkflojdi a to je co říci! Ten Check by snad donutil hrát i vyšponovanou kůži z králíka když mu k ní někdo přilepí cífku s magnetem :-)

64

Check: Martine,registruji tvůj mail ohledně zadání výroby budek na jedničky. Celou věc jsem dlouho zvažoval a vzhledem k tomu že bedny potřebuju postavit poměrně blízko ke zdi a po promítnutí proporcí potenciálních nových beden před ženou,jsem naznal že pro mě bude lepší volba pořídít dvojky.:)

Proto se táži: Je nyní k dispozici,nebo bude se dělat nějaká várka budek na dvojky? Dýhu mám v podstatě vybranou.

Petr

Naposledy upravil: DJ_Rix (2011-02-21 19:31:46)

65

Tomu rozumím.
Skříně je možné objednat teď - zrovna to řeším, proto jsem psal. Napiš mi maila, kterou dýhu a jestli to zadáme rovnou teď, zkrátka se domluvíme.

66

Vzhledem k tomu, že cívky k basáku, které jsem používal původně, nejsou u výrobce dlouhodobě skladem (asi jsem je vykoupil), nechal jsem si jinde vyrobit pro sebe zakázkové typy. Tyto nové cívky mají větší průřez jádra (menší zkreslení), nižší stejnosměrný odpor (o fousilínek lepší basy), celé jsou impregnované v pryskyřici (minimální mikrofoničnost) a mají přesně potřebnou hodnotu (už není potřeba odmotávat podle měření).
Součástky výhybky proto doporučuji objednávat přeze mě (ušetříte několikeré poštovné od různých dodavatelů). Případně jsou cívky k mání za 200 Kč/ks.

Bohužel byl jsem informován, že bassreflex bude skladem až za čtyři měsíce. Což je problém, který dneska už asi nevyřeším. Monacor prodává v potřebném rozměru jenom samé nevyhovující šunty.
Dal by se použít tenhle (celkovou délku po zkrácení zašlu případně na dotaz), ale je pěkně drahý:
http://www.revilohifi.cz/montazni-mater … 00-cz.html

67

a dá se jim věřit že to budou opravdu 4měs? nejsou to jen KPH? (kecy plky hov.a) Basoň na VMA4 stále není a i když už je prý v nabídce pár měsíců,nikdo ho nikdy neviděl a tomu říkám ultra KPH tak abychom nedopadli stejně.

68

Jo to nevím, před měsícem říkali dva měsíce sad.
Mimochodem u jedniček je stejně problém s bassreflexem, tam jsem ale našel náhradu. Tady u dvojek je náhrada problém.

Basáci na čtyřky musí být k sehnání, jdu napsat výrobci.

69

držim palec, mám obdobné trable ve své branži a nemám to rád.

70

Martin, mas tych zakazkovych cievok s jadrom pre basak viac ? Tiez mam problem a za zakazkou z dexonu - cakam na nu kvoli tym cievkam a basreflexom. Keby to slo, tak utorok by som si pre seba dve cievky vzal..horsie to asi bude s BR, 4 mesiace sa mi cakat nechce

71

Frisko, na tebe ještě zbyde, a já asi zítra odešlu objednávku na další cívky smile.
S BR teď opravdu nevím, ráno moudřejší večera.

72

To je super, urcite mi na nich daj rezerve smile

73

Trochu som googlil a natrafil som na toto> 
http://www.spldynamics.sk/product/basre … 70mm-1059/
http://www.ahifi.cz/bassreflexove-natrubky/#popis
co vy na to ???

Naposledy upravil: Frisko (2011-02-26 22:20:50)

74

No já jsem taky trochu googlil a našel jsem ty naše jinde ještě levnější smile. Ale v pondělí do obchodu zavolám, jestli je mají opravdu skladem jak píšou, v čechách člověk nikdy neví.

O ostatních BR vím.

75

učit Checka shánět komponenty bude něco podobnýho jako učit Rákosníčka krájet mlhu nad Brčálníkem :-)