Re: VMAudio produktová řada
Díky za info. Těším se na další kousek k budoucímu (snad) výběru
Diskusní fórum zastřešující výrobky VMAudio, SPaudio a CustomWorks
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Díky za info. Těším se na další kousek k budoucímu (snad) výběru
http://uloz.to/live/xpLiJV7K/vma-i-xl-final-avi
VMA-I XL čtyřpásmová reprosoustava s 12" basákem za 70000 Kč/pár
Video si stáhněte a přehrajte v přehrávači VLC nebo MediaPlayer Classic. V přehrávači přímo na uloz.to má špatný poměr stran a je zdeformované.
Ahoj Martine, můžeš dát info o VM-1XL, rozměry, měniče apod. kdy si je můžeme poslechnout? Dík.
VMA-I XL mají rozměry 325x450x1180mm šxhxv. Více se vyjeví v pravý čas .
Je možné položkově rozepsat použitý materiál, jak je tomu např. u VMA-II, také u vyšších modelů (VMA-I, VMA-III)?
VMA-I XL budou dostupné pouze jako hotové reprosoustavy za 77 000 Kč. Nic se tedy rozepisovat nemusí.
Díky za info. Jen jsem nepřišel na rozdíl mezi VMA-ISL vs VMA-IIS, tedy kromě toho cenového. Rozdíl v měničích je cca Kč 1.000,- , tudíž ta trocha dřeva navíc, snad jiné součásti výhybky vychází na navýšení o Kč 9.000,- ...
Mezi VMA-I SL a VMA-II S je dost velký zvukový rozdíl, navíc střeďák v SL je ode mě upraven. Jiná výhybka, br ... rozdílů je tam spousta.
Jakej basák bude ve VMA-I XL?
Taky Peerless?
Tak už je cenzura i tady?
Super, jen tak dál...
Edit:
Asi máš pravdu a dal jsem náhled.
Tímto se omlouvám.
Naposledy upravil: Basstl (2014-08-18 14:35:09)
Jaká cenzura? Nějak nechápu.
Nic jsem nikomu nikdy nemazal ani neupravoval. Pakliže jsi měl rozepsaný příspěvek a tento zmizel, tak jsi ho patrně jenom zapoměl odeslat nebo jsi kliknul omylem na tlačítko "Náhled". To se bohužel občas stává i mě. Napiš to holt znova.
Asi to bude tím, že máš na rozdíl od ostatních for náhled vpravo a odeslat vlevo.
Napíšu to tedy znovu.
Myslím si, že takovýhle bedny už by si zasloužily lepší basák, než Peerless s plechovým košem.
I za cenu navýšení ceny o rozdíl v basákách.
Mě ten plechový koš vůbec nevzrušuje, naopak je lépe technicky i esteticky udělaný než velká většina hliníkových košů. Hlavně je ten plechový koš důvodem, že lze udělat úzkou bednu, což má zase výhody v tom, že není nezbytně nutné obrovské zaoblení kolem 60-80mm kvůli difrakcím. Takže není nutné dělat přední desku frézovanou na CNC a není nutné ji lakovat. Což je úspora několikanásobná.
A co se týče kvality basáku, tak jsem spokojen. U dražších meničů bývá třeba nějaký zkratovací prstenec navíc, jenže ten se uplatní až v horním pásmu, kde basák ve čtyřpásmu dávno nehraje. S prstencem se ale zvetšuje magnetická mezera a tedy snižuje magnetickýá tok a je potřeba zase větší magnet, což se bohužel někdy neděje a "lepší" basák má pak slabý magnet.
Kolem a kolem jsem si nemohl přát lepší basák než ten, který je použit a který si modifikuji přesně podle svých požadavků.
Vyčerpávající odpověď.
Díky
Takže podle tebe, by tam třeba tohle nemělo smysl?
Ale tak je to dobrý basák a plánuji ho použít do větších VMA-V, ale jednak je dražší, ale hlavně má koš průměru 346mm s tloušťkou 10mm a navíc nahoře zaoblením asi 1,5mm. Tedy neuděláš s ním šířku bedny menší než 370mm a na takovou šířku už to chce zaoblení nahoře alespoň 60mm, celá bedna lakovaná a už jsi úplně na jiné ceně.
S Peerlessem je bedna široká 325mm, nad basákem velké zkosení hran a všechno to hezky vychází na pěknou štíhlou bednu. V reálu nepůsobí ani tak obrovským, těžkopádným dojmem, ale hezky štíhlá. Už tu mám hotové ozvučnice. U čtyřpásma je docela složitá a drahá samotná výhybka a nejspíš to bude zase výhybka typu VMA-I EVO, tedy asi třikrát taková co VMA-II 3p.
Je tu nějak mrtvo.
VMA-I XL hrály už před 7 měsíci a od tý doby nic.
VMA ZERO - taky ticho
VMA I - 2pásmo - nic
VMA V - ta mě asi zajímá nejvíc - poslední příspěvek 25.8. 2014.
Můžeš Martine alespoň ve stručnosti něco napsat k novým projektům?
Taky odpověď...
Škoda, myslím si, že by to zajímalo víc lidí.
Já si toho příspěvku nevšiml promiň. Furt se něco děje, ale "bohužel" chodí zákazníci a poslouchají a kupují a já pak řeším výrobu a žere to dost času. Do toho občas nějaká rekonstrukce na baráku, aby bylo více prostor no a je to v pytli. Nicméně tento měsíc bude nový VMA-I SL CENTER, příští týden musím vyfrézovat čela na pětky (měl jsem je vyfrézovaná, ale udělali mi to špatně), rád bych do příštího týdne udělal i VMA ZERO.
Super, díky za odpověď.
Jsem rád, že se se něco děje.
Na Zero jsem docela zvědavej. Nemáš fotku?
Aktuálně není ani co fotit, ale doufám že rychle bude.
Nejaké novinky?
Do VMA-I EVO jsou nové cívky k basáku s výrazně nižším odporem asi o 1,5kg těžší a nová kabeláž. Všichni, kdo je mají za cenu 59900 Kč je tam už mají. Do VMA-III jsou taky nové cívky těžší asi o 3/4 kila.
Nové cívky přijdou i do VMA-I XL, které dokončím brzy.
K VMA-I CENTER mám krycí mřížky, kdyby někdo chtěl.
Běží mi rekonstrukce podkroví v baráku - rozšiřuji prostory pro bydlení i na práci, rozbíhá se maloseriová výroba rezonátorů a difuzorů. V garáží jsem za tímto účelem udělal dlažbu, koupil formátovací pilu a připraven je tam i materiál na rezonátory.
Nyní je možné i zámořské doručování reprobeden, EVO+CENTR se teď posílají do USA, pěkných 180kg :-).
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.