26

Re: VMA-III: stojanové třípásmo se 7" super basákem a 8" pasivem, Fountek

http://fountek.net/uploadfile/1012/10180924.JPG
Tak snad se mi dostane brzo do rukou Fountek FR89EX, jak vidno, tak proti 88čce má eloxovanou membránu a ještě o něco masivnější motor. Pokud bude stejně dobrý jako FR88EX, tak bych ho dal jako střeďák. Vejškáč by nepotřeboval dodatečnou přírubu a konstrukce by se tak zlevnila asi o 2500Kč (Fountek je podstatně levnější než 2" kalota). Zatížitelnost 2" kaloty ve stovkách watů do této bedny není potřeba.
Dám vědět, jak to dopadne.

27

http://vmaudio.cz/download/vma_iii_prezentace/vma_iii_final_mini.png
Tak jsem si změřil Founteka FR89EX. Je snad ještě o něco lepší než FR88EX, takže osazení je tímto vyřešeno.
Měniče i s pasivem vyjdou na 7500 Kč.

28

To by šlo! Jdu do toho!
                                   V. P.

29

Omlouvám se, pokud to sem nepatří, ale příjde mi to tématicky nejblíž. Nepočítáš s dvoupásmem Seas 27TBCD/GB-DXT a SB Acoustics SB15? Díky.

30

Nepočítám s takovým projektem, finančně Seas 27TBCD/GB-DXT a SB Acoustics SB15 nevyjde moc dobře, na to co to umí. Jsou to dobré měniče, ale má smysl investovat spíš do jiných. Samotné měniče stojí 5000Kč a to buď postavím levněji mnohem lepší třípásmo VMA-II, nebo opět levnější dvoupásmo s SB17, které se rodí vedle. Zmiňované dvoupásmo alespoň lépe zabasuje a středy se mi imho podaří zvládnout výhybkou stejně dobře jako s SB15, na směrovky použiju svoje optimalizační finty, abych dosáhnul dobrých výsledků na dvoupásmo, i když nepoužiju zvukovod.
Dvoupásmo s 5" už mám hotové v rámci kina VMA-II a když zauvažuju nad finančním a zvukovém rozdělení projektů, tak VMA I až IV včetně 2p s SB17 (součástí kina VMA-I)

31

Checku, jak by jsi shrnul pro takového neaudiofila jako já rozdíl a výhody mezi VMA-II 2p a VMA-III pro holejší místnost 3x5m a poslechem spíše popu.

Děkuji

Naposledy upravil: bahara (2011-08-05 08:09:08)

32

To je dost velký rozdíl. VMA-III řadím kvalitativně nad VMA-II 3p natož nad VMA-II 2p. Trojky mají dospělý třípásmový zvuk zabalený v malé ozvučnici - živé, realistické středy a výšky, přesné, rychlé a zároveň mohutné basy. Vynikající ty bedny budou lokalizací a prostorem - zkrátka stereo bude výborné.

33

Díky za odpověď, takže jsi mne naladil a já zas nemám jednoznačného favorita. Ách jo smile Budou někdy, někde na poslech?

34

check napsal:

http://vmaudio.cz/docasna/vma_iii_vyber_mini.png
Obrázek kliknutím zvětšíte.
Takže kterou verzi spustíme? Já jsem pro dospělý zvuk na stůl - číslo jedna smile.

Ahoj, již druhý den pročítám tohle forum a ještě asi dlouho budu. smile
Líbí se mi varienta 1 , jak to vypadá s výrobou a možností nákupu (cena, termíny, stavebnice, hotové bedny) ?

Jardas

35

Prioritou je spíš dodělání VMA-II kina, VMA-I 2p a VMA-V. Tyhle stojanový třípásma přijdou na řadu až potom, pravděpodobně až příští rok.

36

má toho moc :-)

37

Zdravím, taky jsem zvědavý na cenu, mám na ně velkou chuť.

38

Ahoj, výsledná cena za hotové, hrající reprosoustavy VMA-III verze 1 mi momentálně vychází na 28000Kč/pár.

39

I tady se trochu pokročilo. Mám připraveny dva páry výškáčů a střeďáků. Na basáky jsem se informoval, mají jich skladem dost. Takže pokud máte někdo zájem, můžeme to zozjet a objednat basáky. Na tomto projektu se ale musí od začátku někdo podílet a financovat součástky pro svoje budoucí reprobedny.

40

Ahoj, mám zájem. Na kolik by mě vyšel komplet součástek VMA-III verze 1 - bez ozvučnice ? Jestli je to teda možné ?
Jaké jsou finální rozměry ?
Uživím to DENONem  AVR-1912 kterej má papírovech 125W. V paneláku s ohledem na sousedy si moc vyskakovat nemůžu.
A nakonec, pokud by byly možné součásky, jakej by byl přibližnej termín dodávky. Díky za odpověď.

41

http://vmaudio.cz/download/vma_iii_prezentace/vma_iii_final_mini.png
Tato varianta je ve hře. Zvolený 3" kónusový střeďák Fountek FR89EX je lepší pro tuto aplikaci než 2" kalota, méně směruje a je levnější.

Ozval se mi ještě jeden člověk na e-mail, takže to můžeme rozjet.
Komplet stavebnice - dokumentace, výškáč, střeďák, basák, pasiv, součástky výhybky, tlumení, kabeláž, terminály, šroubky a nožičky - mi vychází na 13254 Kč. Za výhybku jsem dosadil odhad, tam budu vědět až po změření. Případné plus nebo mínus (drobné) bychom se srovali po té.

125W zesilovač ti to utáhne v pohodě. Vnější rozměry jsou 235x435x255 mm šxvxh, ale ještě s tím možná trochu zahýbám.

42

Troufneš si odhadnout,  kdy bude hotová dokumentace pro výrobu ozvučnice a kdy by mohly být kompletní součástky ?

43

No až koupíme basák, postavíme bednu, já to změřím a odladím.

Chceš se přidat teď nebo až potom? Když se přidáš teď, tak si ušetříš tak dva měsíce času.

44

Co obnáší přidat se teď, nebo až potom ? Vím že potřebuju regály a nechci nějaké chrchláky, takže tyhle jsou pro mě jako ušité. Ale pokud bych měl čekat půl roku, tak zatím něco koupím, abych mohl hrát a pak to prodám.
Jestli přidat se hned, znamená nějaké kačky jako zálohu, tak v tom nemám problém, ale rád bych znal alespoň přibližný termín.
Vím, že to vypadá, jako že na tebe tlačím, ale jsem prostě z těch nedočkavejch a nerad sedím s rukama v kapsách.
Jen ty víš jaké máš plány a kdy se ti to asi podaří dát dohromady a odladit.
Jestli můj zájem může rozhodnout nákup basáku, tak už je to pak jen na tobě , kdy se k tomu dostaneš.
Pro mě by bylo ideální aby jsi napsal něco jako třeba:
-koupit basák není problém, postavit bednu na měření trvá 14dní (vím, jsem idealista, ale ty to určitě uvedeš do reálných hodnot) a měření ať nežeru taky 14 dní, takže za měsíc bych se mohl pustit do stavby.
Pro mě je důležité:
1- kdy asi mužu obdržet dokumentaci pro výrobu korpusů ?
2- kdy by mohly být k dispozici součástky ?
3- chceš zálohu ? Kolik ?
Nemám problém se zapojit pokud bude potřeba třeba přivézt bedny od truhláře, nebo něco podržet( obrazně).
Pokud tě napadne něco, jak bych mohl být jinak nápomocen, dej vědět.

45

V pohodě, já toho píšu málo, protože se většinou domlouvám individuálně přes mail. Projekt začnu uskutečňovat, jakmile se s tebou domluvím. Ten druhý člověk (Vpernik) chce hrát ještě tento rok, takže to bude spěchat. Snad to stihneme.
Budu potřebovat dopravit bednu, bud bych se domluvil na jejím vyhotovení s tebou, nebo s Vpernikem.
Každopádně, aby projekt probíhal co nejrychleji, budu od tebe potřebovat buď zálohu nebo plnou. Objednám basáky a během tohoto týdne finalizuju podobu ozvučnice. Pak ti můžu poslat výkresy a můžeš začít dělat na svojí ozvučnici.
Jakmile mi někdo z vás dvou dopraví hotovou bednu na měření, tak za 14dní mám hotovou výhybku a dodám součástky na výhybku.
Napiš mi prosímtě maila a domluvíme další podmínky.

46

check : máš e-mail .  Jardas

47

Máš odpověď, takže jdeme do toho.

48

Objednal a zaplatil jsem basáky.

49

Poslal jsem peníze. Detaily e-mailem.

50

Přišly mi basáky. Jsou moc pěkný, jak se dostanu k foťáku, tak macíky vyfotím, jeden samotný váží 3314 g smile.