276

Re: VMA-II třípásmo: Dexon IRB20, Tang-Band W5-704D, Vifa BC25SC06-04

Hrají jako ta lepší komerce za 100tisíc. Vyskytuje se i dražší, přesto horší komerce.
Kmitočtový rozsah 37Hz-20kHz při správném umístění v místnosti. -3dB v bezdozvukové místnosti příliš neřeším. Reprosoustavy mám naladěné tak, aby hrály v běžné místnosti plnorozsahově, bez poklesu na basech.
Minimální doporučený výkon je 60W (i když už jsem je provozoval i na 20W), hodně záleží na typu zesilovače, požadované hlasitosti a velikosti místnosti.
VinVincent sv-121 bude myslím dostačovat.

277

Ahoj,

ve vedlejsim vlaknu ctu, ze budes mit opet nejaka VMA II 3p., nebyla by moznost poslechu?
Kdybych je ted objednal (komplet vcetne beden, zkompletuji sam), kdy by mohlo byt vse k dispozici?

Diky

278

Jeden pár chvilku budu mít, než si pro něj přijede budoucí vlastník.
Komplet včetně beden bych to mohl mít tvoji objednávku připravenou na konci ledna, za předpokladu, že si to objednáš nejpozději ještě před koncem roku, nejlíp tento týden.

279

Ahoj,
tak co skelety, jsou doma? Kdy bude foto?
Už se těším smile

280

Zítra večer.

edit: Tak už tu mám vyskládané dvoje wenge a jedny mahagonony. Fotit budu zítra za světla.

Naposledy upravil: Martin Vitvar (2011-12-22 19:48:12)

281

Tak jsem to nevydržel a přidal fotky smile.

282

hezký to máš :-)

283

Dobře jsi udělal big_smile
Poněvadž to z fotek nepoznám - jak vypadá vysoký lesk v reálu? Těším se, až je uvidím v reálu smile

284

Prostě krásně lesklý, když na to posvítím ledkovou baterkou, tak hází ostrý odraz.

285

supr smile Jsou moc pěkné a obzvláště symetrické.
Jen nevím, zda to dělají fotky, jsem však překvapen, jak jsou světlé (předpokládám, že jsou to ty prostřední) - čekal jsem spíše odstín dle katalogu (http://www.dardyha.cz/dyhy_sesazenky/Dy … yh/mahagon), nicméně jak jsem psal - jsou moc pěkné smile

Naposledy upravil: DenyKr (2011-12-22 22:27:54)

286

Tak páni. Už sa hrá. Dojmy napíšem neskôr, teraz som vo fáze nadšenia. A z toho vychádza paráda paráda.
Zostava: SACD marantz sa7001, delený zosík BV audio, mm centrum + DAC HK970

287

Ty jsi stavěl z té poslední várky skeletů (wenge)?
Pokud ano, tak to jsi rychlík, já si je ještě ani nevyzvedl smile

288

Veru nie. Ja som si staval bedne sám za pomoci priatelov. Dokončovacie práce mi robil jeden z členov fóra hifi.slovanet s nickom bubuxin za čo mu patrí veľká vďaka, inak by neboli hotové dodnes. Check mi poslal material na stavbu. Stavba  trvala 4 mesiace. Nie vždy bol na to čas. A najviac nás zabrzdilo čakanie na stredové meniče, ale vyšlo to.

289

Tak to gratuluji, také se těším, až si je dám dokupy.

290

robelles napsal:

Tak páni. Už sa hrá. Dojmy napíšem neskôr, teraz som vo fáze nadšenia. A z toho vychádza paráda paráda.
Zostava: SACD marantz sa7001, delený zosík BV audio, mm centrum + DAC HK970

Budu vdecny za malou recenzi, az prvotni nadseni opadne..

Diky

291

Tak som tu smile a smile  . Toto sú moje prvé 3-pásma, ktoré vlastním a musím uznať, že pri počúvaní mám až zimomriavky pri niektorých skladbách.
Aby som nadviazal na bubuxin-a. To čo sme počúvali u neho som si púšťal aj u seba doma, keď som ich doviezol na kontrolu a musím s ním súhlasiť čo napísal, i keď Diana u mňa až tak netlačila na pílu ako u neho stále tie vyššie basy boli zdôraznené čo mohlo byť spôsobené aj miestnosťou,že sa tá prezentnosť zmiernila. Pri Fragile to nové zvieratko tam stále bolo a konečne mi doma nehrali reproduktory, ale celá miestnosť. Hneď som to cd celé pustil. No a keďže mám dovolenku a vonku je totálne na hovno počasie, tak som skúšal a vyťahoval nahrávky čo mi doma moje predchádzajúce bedne nevedeli zahrať. Konečne som si vychutnal koncert od within temptation - black symphony. Vynikajúca kontrola nad nahrávkou. A aj pri vyššej hlasitosti ten môj tandem to uhral bez problémov. Teraz som pochopil čo znamená, keď niekto povie, že zosík má kontrolu nad nahrávkou a bedne to podržali až do konca. Žiadne zlievanie nástrojov sa nekonalo a to zosík išiel v hornej polovici volume. Takže okrem super obrazu mám aj adekvátny zvuk..
Nebudem menovať všetky cd čo som púšťal no stálo to za to. Či to bolo rozlíšenie nástrojov alebo jeho farba, tie bedne to zahrali vždy s prehľadom a konečne mám bedne čo mi zahrajú klavír. To mi robilo vždy problém u ostatných. Najviac som to cítil pri skladbách od Ludovica Einaudi povedzme pri skladbe divenire. Pri tej skladbe som musel dať nahrávku vždy tichšie, pretože to bol nepríjemný zvuk a nie klavír a teraz - radosť počúvať.
Či som počúval potichu, alebo nahlas vždy tam bolo všetko. Nechýbalo ani spodné pásmo čo ma milo prekvapilo a keď niekto potrebuje pomasírovať hrudník, tak to tým bedniam problém nerobí.
Ale aby som len nechválil tie bedne odhalia aj nekvalitu nahrávky. Príklad, tešil som sa na cd femme2fatale, ktoré som si  objednal z čiech. 2 blondínky so super telami a ešte k tomu husle. Čo viac si priať. No keď som to pustil tak som splasoľ ako zle je to nahrané. Uškriekané a bez dynamiky. Ale tak je robená väčšina dnešných cd.
presný opak pink floyd-u povedzme skladba hej you. Tu som pri špičkách nemusel dať volume vôbec dolu. Radosť počúvať.
Takže u mňa za jedna/česť konštruktérovi/. Zostava si sadla k sebe výborne. Ak dvojky hrajú skvele vôbec si neviem predstaviť ako hrajú jednotky. To už bude malý orgazmus pri počúvaní.

292

Super, diky za review. Je tezky je rovnou neobjednat a cekat na moznost vyzkouset si je smile

Naposledy upravil: mirdas (2012-01-05 11:54:39)

293

Kľudne si ich objednaj, podľa mňa neurobíš chybu.

294

souhlasím s bubuxinem. Já si je také objednal a to jsem je neslyšel - vidím specifikace, velikost místnosti, kde se navrhovaly, je téměř shodná s tou mou, mám optimálně výkonný zesilovač a nenašel se dosud nikdo, kdo by nebyl spokojen. Navíc za tuto cenu neseženeš v obchodě nic lepšího, čili nemáš co zkazit ani v případě, že by nesplňovaly to, co požaduješ wink

295

Ak ma niečo serie, tak to je že potrebujem vyššiu stoličku he he big_smile a big_smile   , keď  sedím na gauči rovno na mňa mieria stredy a to chcem ešte nožičky.

Naposledy upravil: robelles (2012-01-07 22:00:35)

296

dvojky jsou super,když jsem je viděl poprvé tak jsem špetku vofrňoval,ovšem jak mi je Martin pustil tak od té doby se jim klaním všude kde je vidím!

297

Zdravim vsechny. Chtel jsem se zeptat jestli by nekdo z okoli Brna nebyl ochoten ty bedny predvest v plne parade. Stejne uz jsem si je u Martina obednal po tom co tady ctu. Bude tam delat i gril kvuli detem - kdyby to nekdo resil. Predem diky, Robin

298

Tak, dvojky jsem sice ještě neslyšel, nicméně když jsem si u Martina včera vyzvedával skelety a komponenty, poslechl jsem si jeho VMA I (bohužel, relativně ve spěchu, čekala mně ještě cesta domů). Jsem velmi mile překvapen detailností a realistickým podáním zvuku. Nemusíte se na poslech soustředit a očekávat prostorový zvuk tak, jako u běžných beden z obchodu. Naopak, když posloucháte, ale nepřemýšlíte nad tím, že chcete slyšet jakýkoli prostor, uslyšíte zvuk, porovnatelný s reálným podáním daného interpreta tak, jakoby stál přímo před vámi (podotýkám, že součástí sestavy nebyl center, ani efekty a místnost není nijak tlumena, či přizpůsobena pro poslech). Zvláště překvapivá byla lokace zvuku, který nebyl ani nad vámi, ani pod vámi, ale přímo před vámi. Čili výškáče a středopásmo jsou naprosto perfektní, realistické a příjemně ostré s dávkou čistoty, v basovém pásmu jsem cítil potenciál, dle mého vkusu bych jej možná trošku zesílil (detail, který si každý doladí sám pomocí zesilovače, či EQ). Jak jsme však s Martinem zkusili, musím souhlasit s jedním zdejším názorem, že bedy odhalí nekvalitní nahrávky - MP3 formát jsem dosud nerad používal jednak pro občasné chybějící zvuky, ale upřímně také z principu pro dobrý pocit, že mám FLAC. Na VMA I byl MP3 formát (v téměř nejvyšší kvalitě!) vyloženě neposlouchatelný - zvuk byl jakoby pohlcený, nepřesný, výšky useknuté a hrozně zkreslené, prostor téměř nulový - zkrátka děs (dojmy ze zvuku pramení samozřejmě z poslechu dalších FLAC skladeb).
Sečteno podtrženo, jsem velmi mile překvapen, zvuk je opravdu jiný, než z běžně nabízených sestav, není tak slitý. Zpracování musím rovněž pochválit, skelety jsou udělány opravdu kvalitně, čili bedny mohou sloužit také jako vkusný doplněk. Dojmy z dvojek napíšu hned, jakmile je postavím a rozehraji, vzhledem k nedostatku času však v blízkých týdnech žádné recenze neočekávejte. Dle slov Martina však hrají de facto stejně, jako jedničky, musí být jen v adekvátně rozměrné místnosti (kolem 16m2). Takže mi nezbývá, než se těšit smile

Naposledy upravil: DenyKr (2012-01-11 20:48:10)

299

Zdravím,
bola by možnosť vypočuť si tieto bedničky u niekoho v Brne, poprípade v okolí Trenčína?
Vďaka

300

Jen podotýkám, že pokud bude někdo z vás mít seriózní zájem si VMA II "třípásmo" poslechnout poblíž města Znojma, jsem schopný si najít čas a tyhle drobky předvést u mě doma wink.
Těm co už hrají přeji příjemný poslech.