Tak, dvojky jsem sice ještě neslyšel, nicméně když jsem si u Martina včera vyzvedával skelety a komponenty, poslechl jsem si jeho VMA I (bohužel, relativně ve spěchu, čekala mně ještě cesta domů). Jsem velmi mile překvapen detailností a realistickým podáním zvuku. Nemusíte se na poslech soustředit a očekávat prostorový zvuk tak, jako u běžných beden z obchodu. Naopak, když posloucháte, ale nepřemýšlíte nad tím, že chcete slyšet jakýkoli prostor, uslyšíte zvuk, porovnatelný s reálným podáním daného interpreta tak, jakoby stál přímo před vámi (podotýkám, že součástí sestavy nebyl center, ani efekty a místnost není nijak tlumena, či přizpůsobena pro poslech). Zvláště překvapivá byla lokace zvuku, který nebyl ani nad vámi, ani pod vámi, ale přímo před vámi. Čili výškáče a středopásmo jsou naprosto perfektní, realistické a příjemně ostré s dávkou čistoty, v basovém pásmu jsem cítil potenciál, dle mého vkusu bych jej možná trošku zesílil (detail, který si každý doladí sám pomocí zesilovače, či EQ). Jak jsme však s Martinem zkusili, musím souhlasit s jedním zdejším názorem, že bedy odhalí nekvalitní nahrávky - MP3 formát jsem dosud nerad používal jednak pro občasné chybějící zvuky, ale upřímně také z principu pro dobrý pocit, že mám FLAC. Na VMA I byl MP3 formát (v téměř nejvyšší kvalitě!) vyloženě neposlouchatelný - zvuk byl jakoby pohlcený, nepřesný, výšky useknuté a hrozně zkreslené, prostor téměř nulový - zkrátka děs (dojmy ze zvuku pramení samozřejmě z poslechu dalších FLAC skladeb).
Sečteno podtrženo, jsem velmi mile překvapen, zvuk je opravdu jiný, než z běžně nabízených sestav, není tak slitý. Zpracování musím rovněž pochválit, skelety jsou udělány opravdu kvalitně, čili bedny mohou sloužit také jako vkusný doplněk. Dojmy z dvojek napíšu hned, jakmile je postavím a rozehraji, vzhledem k nedostatku času však v blízkých týdnech žádné recenze neočekávejte. Dle slov Martina však hrají de facto stejně, jako jedničky, musí být jen v adekvátně rozměrné místnosti (kolem 16m2). Takže mi nezbývá, než se těšit
Naposledy upravil: DenyKr (2012-01-11 20:48:10)